Het premium braai/BBQ hout van SlowWwood brandt twee tot drie keer langer dan Europees hardhout. Dankzij de hoge dichtheid en calorische waarde geeft het hout langdurig nagloeiende kolen.
Door het natuurlijke droogproces brandt het hout gemakkelijk en produceert het weinig rook. De geur die vrijkomt tijdens het branden, voegt een heerlijke smaak toe aan het vlees. In Zuid-Afrika worden vaak grote stukken vlees langzaam gegaard op de grill. Braaien is een vorm van slow food; het vergt tijd en aandacht. Het draait niet alleen om het eten, maar om de hele ervaring eromheen. Het wordt gezien als een sociale gelegenheid, als gezellig samenzijn, iets dat onmisbaar is in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Goed hout is het halve werk.
Kenmerken sekelbos
Heerlijke geur en weinig rookontwikkeling.
Natuurlijk gedroogd in de Afrikaanse zon. < 10% vocht. (Ter vergelijking; niet gedroogde Europese hardhoutsoorten hebben al snel 30 tot 35% vocht)
Brandt 2 tot 3 keer langer dan Europees hardhout en is daardoor veel zuiniger in gebruik
Brandt 2 tot 3 uur en geeft 5 tot 6 uur warmte
Geeft mooie grote kolen en meer hitte. Ideaal voor grillen en sturen van temperatuur
60% voordeliger in gebruik dan Europees hardhout
Ondersteunt de lokale bevolking in Zuid-Afrika
- Gewicht is 15 kg
Artikelnummer: 9503667266211