Zin in een verrassend dessert van de BBQ? Deze zoete flammkuchen combineert krokant deeg met frisse mascarpone, zomerfruit en gesmolten witte chocolade. Gebakken op de DoJoe, in slechts een paar minuten goudbruin en onweerstaanbaar lekker.

Voorbereiding

We beginnen met de mascarpone, het romige hart van deze flammkuchen. Schep de mascarpone in een kom en breng hem op smaak met een lepel poedersuiker, de rasp van een halve limoen en het merg van een vanillestokje. Roer alles goed door tot je een luchtige, lichtzoete crème hebt met een vleugje citrus en vanille. Dit vormt straks een mooie tegenhanger voor het frisse fruit. Voor het fruit kun je alle kanten op: aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, alles wat lekker zomers en fris is. Was het fruit goed en snijd grotere stukken eventueel doormidden. Laat het uitlekken in een vergiet, want te veel vocht maakt je bodem slap, en dat willen we voorkomen.

Kamado-Joe-BBQ-feestje_flamkuchen-roodfruit

 

De BBQ

Steek de BBQ aan en stel hem in op 250°C. Voor dit recept gebruik je de DoJoe, de pizzaring van Kamado Joe die zorgt voor intense hitte van onder én boven. Ideaal voor een flinterdunne bodem die krokant moet worden. De flammkuchenbodem leg je klaar op een pizzaschep. Bestrijk de bodem met een royale laag van de mascarponecrème. Verdeel het zomerfruit er speels overheen. Rasp er tot slot rijkelijk witte chocolade overheen hoe meer, hoe beter. Schiet de flammkuchen in één vloeiende beweging op de pizzasteen. Sluit de dome en laat de hitte z’n werk doen. Binnen 3 à 4 minuten zie je de randen opbollen en goudbruin worden, de chocolade smelten, en het fruit net zacht worden. Dit gaat snel, dus blijf erbij!

Kamado-Joe-BBQ-feestje-flammkuchen_BBQ

Serveren

Zodra de flammkuchen klaar is, haal je hem van de BBQ en snijd je hem met een pizzasnijder in mooie punten. Serveer direct het liefst als het nog nét iets te heet is om meteen aan te vallen. Wil je het helemaal afmaken? Leg dan op elke punt een bolletje vanille-ijs. Dat smelt langzaam over de warme bodem en brengt alles samen: krokant, romig, fris, zoet.

Opstelling: Volledig indirect met DoJoe op 250°C

Tip! Deze producten kun je gebruiken in het recept

  • DoJoe Kamado Joe voor Classic Joe

    DoJoe Kamado Joe

    • Online op voorraad
  • Food-assortiment-flammkuchen-03

    Flammkuchen bodems 10 stuks

    • Binnen een paar minuten klaar
    • Online op voorraad
  • Pizza cutter mes Smokin' Flavours

    Pizza cutter mes Smokin’ Flavours

    • Cut, slice & eat
    • Online op voorraad
  • Pizzaschep Smokin' Flavours

    Pizzaschep Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Flammkuchenbodem, 5 stuks

  • Mascarpone, 100 gram

  • Vanille, 1 stokje

  • Limoenrasp, ½ stuk

  • Poedersuiker

  • Roodfruit: aardbeien, frambozen, bessen, bramen, 200 gram

  • Gehakte witte chocolade

  • Vanille ijs

  • Veelgestelde vragen

    Om de Zoete Flammkuchen met zomerfruit en mascarpone te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig: Flammkuchenbodem, 5 stuks , Mascarpone, 100 gram, Vanille, 1 stokje, Limoenrasp, ½ stuk, Poedersuiker , Roodfruit: aardbeien, frambozen, bessen, bramen, 200 gram, Gehakte witte chocolade en Vanille ijs.

    Om de Zoete Flammkuchen met zomerfruit en mascarpone te bereiden hebt u een DoJoe, een Pizzasnijder SF en een Pizzaschep SF nodig.

    De bereidingstijd van de Zoete Flammkuchen met zomer fruit en mascarpone is 1 uur.

    Het bereiden van de Zoete Flammkuchen met zomer fruit en mascarpone is moeilijk.

    De Zoete Flammkuchen met zomer fruit en mascarpone is geschikt voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ