Hickory smoked triple bacon honey whiskey glazed BBQ pork belly skewers. In het Nederlands: spek op een stokje. Dit zijn de ultieme spekspiesjes, gemaakt van buikspek, ontbijtspek en bacon. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Dus zet je BBQ maar vast aan en geniet van deze heerlijke, vette BBQ-spiezen.

Buikspek voorbereiden

Allereerst verwarm je de BBQ tot 120 graden met een volledig indirecte opstelling. Het buikspek snijd je in stukken van ongeveer 3 cm dik. Je snijdt het buikspek alvast in stukken, want als je een heel stuk buikspek op de BBQ legt, ben je zo 6 uur verder. Vervolgens wrijf je er royaal Pigasus van Angus & Oink op. Deze rub van Angus & Oink is kruidig, maar ook lekker zoet, en past heel goed bij buikspek.Triple-bacon-Tandoorring-bacon-buikspek-rub

Wikkel vervolgens de stukken buikspek in ontbijtspek, bind ze vast met opbindtouw en strooi er vervolgens nog wat Pigasus rub overheen. Rijg twee stukken buikspek per spies en gaar de spiezen op 120 graden voor ongeveer 2 uur, of totdat de kern een temperatuur van 84 graden heeft bereikt. Voor dit proces gebruiken we tandoor spiezen en aan het einde hangen we ze nog even in de tandoor. Voeg tijdens het garen een aantal hickory rookchunks toe, zodat ze straks een heerlijk rokerige smaak krijgen.

Triple-bacon-Tandoorring-buikspek-bacon

Van double naar triple

Zodra de kern een temperatuur van 80 graden heeft bereikt, haal je de spiezen uit de BBQ en verwijder je de opstelling. Plaats vervolgens alleen het RVS-rooster terug en leg de spiezen even apart. Verwarm je skillet voor op het RVS-rooster en breng de BBQ op een temperatuur van 200 graden. Ondertussen snijd je de bacon alvast in kleine stukjes. Zodra de skillet warm is, bak je de stukjes bacon totdat ze lekker krokant zijn. Wanneer de bacon mooi is uitgebakken, verwijder je de schoorsteen en plaats je de Tandoorring op de schoorsteen. De schuif aan de onderkant staat volledig dicht, zodat het niet te warm wordt. Normaal gesproken passen er 6 volle spiezen in de Tandoorring, maar aangezien dit best grote stukken vlees zijn, zullen ze er niet alle 6 in passen.

Triple-bacon-Tandoorring-bbq

Doe vervolgens de honing, de BXC American Heritage Whiskey BBQ-saus en Jack Daniels in een bakje en meng ze goed door elkaar. Smeer de baconspiezen vervolgens in met deze lak. Hang de gelakte spiezen hierin en rooster ze nog even tot ze krokant en sticky zijn! Lak de spiezen nogmaals in en bestrooi ze met de uitgebakken stukjes bacon.

Thomas laat in deze video zien hoe je de hickory smoked triple bacon honey whiskey glazed BBQ porkbelly skewers, uhh…. de bacon spiezen maakt.

Tip! Deze producten kun je gebruiken in het recept

 • Uitverkocht

  Angus & Oink – Pigasus

  Bacon, honing én jalapeño

 • Uitverkocht

  Brute Forged koksmes

 • Uitverkocht
  BXC-american-heritage-whiskey-bbq-saus-web

  BXC American heritage whiskey bbq saus

  Authentic flavours

 • Uitverkocht
  Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

  Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

  Je meest veelzijdige bbq tool

 • Uitverkocht
  Smoking-Flavours-handschoenen-pose

  Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

  Too hot to handle?

 • Uitverkocht
  Opbindtouw

  Opbindtouw

 • Uitverkocht

  Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

  Brush it like a pro

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

  Slice it up!!

 • Uitverkocht
  kamado-tandoor-ring-letzq-05

  Tandoor ring set LetzQ

  Maak van je kamado een tandoor

 • Uitverkocht
  thermapen-one-zwart

  Thermapen One

  Dé must have thermometer

Ingrediënten

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ