Traditioneel wordt een tarte tatin met appel gemaakt en staat voor omgekeerde taart. Je maakt hem namelijk met de bodem naar boven en aan het einde draai je hem in één keer om. Serveer er lekker wat (vanille) ijs, slagroom of crème fraîche bij met eventueel zelfs nog wat vers fruit bij. Zo sluit je ieder diner smaakvol af!

Bereidingswijze

  • Steek de houtskool in de kamado aan en verwarm, met de conveggtor / plate setter en het RVS rooster, tot 220 °C.
  • Vet intussen een ronde, ondiepe bakvorm (Ø 20 cm) of de ronde druippan (neem dan wel wat extra ingrediënten vanwege de grootte) royaal in met de boter en bestrooi met de suiker. Schil de appels en peren, snij ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snij de kwarten in dunne partjes en verdeel ze over de bakvorm. Bestrooi ze met rozijnen, kaneel, suiker en kardemon naar smaak.
  • Dek af met de plak bladerdeeg en snij het overtollige deeg af. Druk het deeg voorzichtig aan en prik er gaatjes in met een vorm of mes. Klop een heel ei los en smeer dit met een kwast over het deeg. Strooi nog een klein laagje suiker over het deeg voor een extra krokantje.
  • Plaats de vorm op het rooster en bak de tarte tatin in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Stort de tarte tatin op een bord en serveer naar keuze.

Video van het recept

Nog meer tips over desserts en hoe je dit recept maakt? Bekijk onderstaande video. Dit is een fragment uit livestream #2. De volledige livestream is via Youtube te bekijken, wil je ook de recepten uit deze video hebben in een handig recepten boekje? Vul dan even het formulier in en je krijgt het direct in de e-mail.

Abonneer jezelf op ons Youtube kanaal en krijg de nieuwste video’s als eerste!

 

Ingrediënten

  • 30 g boter

  • 2 el suiker

  • 2 appels

  • 2 peren

  • 1⁄2 tl kaneel

  • Handje rozijnen

  • Kardemom mespuntje

  • Bladerdeeg

  • 1 ei

  • Benodigdheden

  • Druippan / skillet om in te bakken

  • Conveggtor / plate setter

  • Siliconen kwast

  • Zowie Tak

    Geschreven door:

    Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

    Bekijk team BBQ