Amandelspijs
Bij dit recept hebben wij ervoor gekozen om zelf amandelspijs te maken, want dat is zo veel lekkerder dan kant-en-klare amandelspijs. Hiervoor stook je de kamado eerst op tot ongeveer 200 graden Celsius zonder het hitteschild. Uiteindelijk plaats je het RVS-rooster bovenin.
Zet je gietijzeren skillet op directe wijze boven de gloeiende kolen op het rvs-rooster. Laat vervolgens de skillet warm worden en roast hierin de amandelen lichtbruin. Vervolgens doe je de kristalsuiker in een schaal en rasp je hier de schil van de citroen bij. Snij hierna de citroen door midden en grill de snijkant op het rooster van de barbecue, zo komt er een extra BBQ smaak in je amandelspijs.
Maal met je keukenmachine de amandelen fijn en voeg het hierna toe aan de kristalsuiker. Schep de suiker en de gemalen amandelen door elkaar. Klop een ei los en schenk voorzichtig een vierde ervan bij de amandelen. Knijp het sap uit de gegrilde citroen er bij en meng alles tot een smeuïge spijs.
Gieser Wildemannen
Terwijl de barbecue op temperatuur komt, kun je met de Gieser Wildemannen aan de slag. De stoofperen schil met een dunschiller, zorg er wel voor dat het steeltje er aan blijft, zo komt de vorm van de stoofperen mooi terug op de taart. Met de meloenboor kun je vanaf de onderkant makkelijk het klokhuis verwijderen. Nadatje het klokhuis hebt verwijderd leg je ze in de Dutch oven en schenk je de champagne er bij. Ook de kruidnagels, het kaneelstokje, vanillesuiker en de witte basterdsuiker kunnen er bij. Laat de ingrediënten lekker stoven in de bubbels.🥂

Stoven
Plaats de Dutch oven zonder deksel op het rvs-rooster op de barbecue direct boven het vuur. Sluit de barbecue en wacht tot de champagne begint te koken. Plaats op het moment wanneer de bubbels beginnen te koken het hitteschild onder het rvs-rooster zodat hierna de stoofperen rustig kunnen verder garen in de bubbels en de feestelijke smaak van de champagne in de stoofperen kan trekken. Zorg nu dat de barbecue op zo’n 150 graden Celsius blijft. Controleer na ongeveer een half uur of de peren halfgaar zijn, zo worden ze niet te zacht en haal ze dan met een tang uit de Dutch oven. Haal ook de kruidnagels en het kaneelstokje er uit. Bij het vocht in de Dutch oven gaat de geleisuiker en laat het geheel dan op de barbecue indikken tot een dikke siroop. Roer dus regelmatig door om de consistentie te controleren.

Beslag
Als het perensap de juiste dikte heeft en de stoofperen liggen af te koelen, kun je aan het beslag beginnen. Meng hiervoor de zelfgemaakte amandelspijs en de boter tot een stevige crème. Een keukenmachine of een handmixer is hierbij aan te raden. De vier overgebleven eieren gaan er bij en mix deze in vijf minuten tot een beslag. Het zout en de speculaaskruiden mix je er als laatste bij. Daarna vouw je met een spatel het zelfrijzend bakmeel er stapsgewijs en rustig doorheen.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Het recept gaat verder onder de accessoires