Voorbereiding
Je begint met het verwijderen van het vlies van de spareribs. Gebruik hiervoor een tafelmes. Dit doe je door voorzichtig met je mes onder het vlies te steken en het vlies los te wrikken. Ga er vervolgens met je vinger onder en trek in een vloeiende beweging het vlies eraf. Snijd indien nodig wat loshangend vlees van de spareribs af. Smeer de ribben licht in met wat olijfolie en kruid ze vervolgens royaal met de Mother of All Rubs. Laat de rub enkele minuten intrekken.
De BBQ
Ondertussen steek je de BBQ aan en breng je deze naar een temperatuur van 120 graden met een volledig indirecte opstelling erin. Je plaatst vervolgens een sparerib rekje en plaats deze in de kamado. En rook de spareribs voor ca. 1,5 uur, met een paar chunks kersenhout tussen de gloeiende kolen. Je pakt na 1,5 uur de ribben in met BBQ & grill folie en wat BBQ-saus. En gaar ze voor ca. 1,5 uur. Voordat je ze teruglegt, maak je eerste even je rooster schoon met behulp van je BBQ borstel. Vervolgens haal je de ribben na 1,5 uur uit de BBQ en lak je ze vervolgens in met de BBQ-saus. Daarna leg je ze terug op het rooster voor ca. 30 min en lak ze iedere 10 min in met de BBQ saus tot ze mooi glanzend en plakkerig zijn.
Serveren
Na deze laatste stap zijn je ribs perfect gegaard, heerlijk sappig en vol van smaak!