Italiaans gekruiden gehaktballetjes gevuld met kaas, omwikkeld met spek van het varken, Moinkballs! Dit is de ultieme partysnack, ideaal om je gasten mee te verwennen.

Gehakt op smaak brengen

Snij allereerst de uitjes en knoflook. Voeg de gesneden uitjes en knoflook toe aan het rundergehakt in een kom. Voeg hierna 2 eieren aan toe, wat paneermeel en breng op smaak met de Italiaanse rub. Deze rub heeft een basis van rozemarijn en knoflook, die een mooie smaak aan het gehakt geven! Als laatste rasp je de Parmezaanse kaas en doe je die die door het gehakt. Nu is het tijd om het gehakt goed door te kneden.

Ballen vormen

Om de balletjes te vormen, maak je balletjes van ongeveer 3cm. Wanneer je de balletjes allemaal even groot wilt maken, kan je dat het beste doen met een ijsschep. De balletjes weeg je af op 40 gram en daarna druk je ze een beetje plat. Draai de balletjes rond en leg ze daarna een half uurtje in de koelkast, hierdoor worden ze steviger om in te rollen. Hierna leg je een stuk ontbijtspek op je werkblad, daarna pak je een balletje en die leg je op het achterste stuk van het ontbijtspek. Rol hem in en zorg ervoor dat het gehakt volledig bedekt is met het ontbijtspek. Doe dit vervolgens bij alle balletjes. Na het inrollen doe je een klein beetje olijfolie over de Moinkballs en breng je ze op smaak met Honey Chili rub.

BBQ van de Moinkballs

Gebruik een indirecte opstelling, dat wil zeggen: een hitteschild en een druippan. Vervolgens zet je de kamado op 120 graden en voeg je het rookhout toe. Leg de Moinkballs op de BBQ en controleer na 30 minuten de temperatuur met een kerntemperatuurmeter. Wanneer de temperatuur tussen de 50 en 55 graden is, kan je de eerste lak aanbrengen op de Moinkballs. Je lakt de Moinkballs met de BBQ-saus. Zo kan de BBQ-saus mooi karamelliseren. En herhaal deze stap nog voor een tweede keer wanneer de Moinkballs ver gaar zijn, dat is rond de 65 graden. Wanneer je ze voor een tweede keer gelakt hebt, kunnen ze binnen een paar minuutjes van de BBQ af.

  • Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin' Flavours

    Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Grill, eat & throw away
    • Online op voorraad
  • Quick-Read Thermometer kerntemperatuurmeter

    Quick-Read Thermometer kerntemperatuurmeter Big Green Egg

    • Online op voorraad
  • Siliconen kwasten Smokin' Flavours

    Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-kers-cherry-chunks-1.5kg-pose

    Smokin’ Flavours rookchunks kers 1,5kg

    • Lekker bij vlees, vis & gevogelte
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 1kg

  • Ontbijtspek

  • Ei, 2 stuks

  • Knoflook, 3 tenen

  • Olijfolie

  • Ui, 2 stuks

  • Parmezaanse kaas, 80 gram

  • Paneermeel/beschuit

  • Italion stallion rub

  • Honey chili rub

  • BBQ saus

  • Benodigdheden

  • Hitteschild

  • Druippan

  • Kwastje

  • Kerntemperatuurmeter

  • Rookhout

  • Veelgestelde vragen

    Voor het Moinkballs recept heeft u het volgende nodig: Rundergehakt (1kg), Ontbijtspek,Ei (1 stuk), Knoflook (3 tenen), Olijfolie, Ui (2 stuks), Cheddar (300 gram), Paneermeel/beschuit, Italion stallion rub, Honey chili rub, en BBQ saus.

    Voor de bereiding van Moinkballs heeft u het volgende nodig: Hitteschild, Druippan, Kwastje, Kerntemperatuurmeter, en Rookhout.

    De bereidingstijd voor het Moinkballs recept is 1,5 uur.

    Het bereiden van Moinkballs heeft een moeilijkheidsgraad van ‘makkelijk’.

    Het Moinkballs recept is bedoeld voor 6 personen.

    Jurre Alleman

    Geschreven door:

    Er zijn maar weinig ingrediënten waar Jurre in zijn horeca tijd niet mee heeft gewerkt. Vlees, vis, groenten.. al zijn kennis deelt hij maar al te graag in een workshop. Wanneer je via chat of ander kanaal een culinaire vraag stelt is de kans groot dat Jurre er bij je op terug komt. Ontzettend creatief en doet er alles aan om jouw gerechten thuis steeds een beetje beter te maken.

    Bekijk team BBQ