Deze Memphis-style ribs gaan niet urenlang low & slow, maar juist hot & fast op 150°C. Daardoor behouden ze een stevige bite, terwijl je toch die kenmerkende bark en rooksmaak krijgt. Met frisse coleslaw en romige mac ’n cheese erbij is dit een complete BBQ-maaltijd in Amerikaanse stijl.

Voorbereiding pork ribs & Mac’n cheese

Je begint met het verwijderen van het vlies aan de achterkant van de Iberico spareribs. Zo trek je meer smaak in het vlees en voorkom je dat het taai blijft. Vervolgens smeer je de ribs in met een dun laagje Heinz Yellow Mustard als plakmiddel. Daarna strooi je royaal BXC Pork Power rub over alle kanten van het vlees. Laat dit minstens een uur intrekken op kamertemperatuur. Daarna begin je met het snijd je de spitskool, rode kool en winterpeen in fijne reepjes. Meng met appelciderazijn, mayonaise, crème fraîche en een paar druppels Tabasco Scorpion Sauce voor pit. Breng op smaak met wat All Purpose Hero en laat minimaal een half uur intrekken in de koelkast. Daarna begin je met het maken van de Mac’n cheese.  Je maakt een roux van boter en bloem. Je voegt de melk toe en laat tot een gladde saus koken. Roer 50 gram crème fraîche en de 100 gram cheddar erdoor tot het gesmolten is. Meng met gekookte macaroni en breng op smaak met peper, zout en een scheutje Nondeju hete saus. Doe in een ovenschaal en werk af met panko en wat extra 50 gram cheddar.

bxc-rubs-lifestyle-recept_prok_ribs_rubben

Pork ribs en mac ‘n cheese op de BBQ

je stelt de BBQ in op 150°C met een volledig indirecte opstelling. Voeg appel rookchunks toe voor een lichte, fruitige rooksmaak. Ook plaats je de ribs in een ribrek boven een lekbak. Sluit het deksel en laat ze ca. 2,5 tot 3 uur garen tot het vlees mooi teruggetrokken is van het bot en de bark stevig aanvoelt. De hot & fast methode zorgt voor een stevige, sappige rib met bite. Je zet de laatste 30 minuten ook de schaal met mac ’n cheese op het rooster. Laat deze gratineren tot de bovenkant goudbruin is.bxc-rubs-lifestyle-recept_prk_ribs_mac_n_cheese

Serveren

Serveer de ribben per halve rack met een schep frisse coleslaw en een portie warme mac ’n cheese. Gewoon uit het vuistje of op een houten plank met een goeie klodder American Heritage Whisky BBQ saus deze ribs hebben niets anders nodig.

bxc-rubs-lifestyle-recept_prk_ribs_resultaat

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Zoutmolen_100Wakame_ZeeuwscheZoute-1024x1024 (1)

    100% Wakame molen Zeeuwsche Zoute

    • Zoutvervanger
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-aluminium-druippan-S-pack

    Aluminium bakken wegwerp klein 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Grill, eat & throw away
    • Online op voorraad
  • bxc-all-purpose-hero

    BXC All Purpose Hero Rub

    • Perfect voor kip, varken, rund én groenten
    • Online op voorraad
  • american-heritage-whiskey-bbqexperiencecenter-saus

    BXC American heritage whiskey bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • bxc-pork-power

    BXC Pork Power Rub

    • Perfect voor pulled pork, buikspek en spareribs
    • Online op voorraad
  • Iberico-spareribs-2-stuks-doos-5-kg

    Iberico spareribs Ca. 5 KG

    • Ca. 5 kg.
    • Online op voorraad
  • Nondedju Classic Hot Sauce

    Nondedju Classic Hot Sauce

    • Nondedju da's heet!
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Tabasco-Scorpion-sauce-fles-glas-

    Pepersaus Scorpion TABASCO®

    • Hot!
    • Online op voorraad
  • Peugeot pepermolen 40 cm

    Peugeot pepermolen 40 cm

    • Peugeot x Big Green Egg
    • Online op voorraad
  • Siliconen kwasten Smokin' Flavours

    Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    • Brush it like a pro
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours apple chunks

    Smokin’ Flavours rookchunks appel 1,5kg

    • Lekker bij varken, vis & gevogelte
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours spareribs rek

    Spareribs rek Smokin’ Flavours

    • Cook it slow!
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Iberico Spareribs, 4 racks

  • Heinz Yellow Mustard

  • BXC Pork Power

  • 𝗖𝗼𝗹𝗲𝘀𝗹𝗮𝘄:

  • Spitskool, 100 gram

  • Rode kool, 100 gram

  • Winterpeen

  • Appel cider azijn, 50 ml

  • Mayonaise, 80 gram

  • Crème fraiche, 50 gram

  • Tabasco Scorpion sauce

  • All Purpose Hero

  • 𝗠𝗮𝗰 ‘𝗻 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲:

  • Macaroni 90 gram of voorgekookt 150 gram

  • Panko

  • Bloem, 30 gram

  • Boter, 20 gram

  • Volle melk, 3 dl

  • Crème fraiche, e el

  • Cheddarkaas geraspt, 50 gram (op de saus)

  • Cheddarkaas geraspt, 100 gram (door de saus)

  • Peper

  • Zout

  • Nondeju hete saus

  • BXC American Heritage whisky bbq saus

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ