Langzaam gegaarde pulled pork met een huisgemaakte BBQ-rub, geserveerd op een bed van knapperige Ziggy Fries en feestelijk afgewerkt met verse bosui en krokante uitjes. Dat klinkt veelbelovend, nietwaar? Het vergt wat tijd, maar de beloning is een smaakvol en culinair hoogstandje van de BBQ!

De BBQ-rub voor Pulled Pork

Bereid de BBQ-rub door alle ingrediënten zorgvuldig af te wegen en goed te mengen. Bewaar deze rub idealiter op een droge en donkere plek. Wil de rub niet zelf maken? Onze favoriet is de Pigasus van Angus & Oink, door de kruiden die erin zitten is deze rub perfect voor pulled pork!

Let op: Voor de ultieme smaak, rub je de procureur 24 uur van de voren in! Voor de pulled pork dep je, indien nodig, de procureur droog. Breng de procureur ruim op smaak met de BBQ-rub en laat dit mengsel gedurende 24 uur intrekken.

  • van-beekum-specerijen-cayennepeper-gemalen (2)

    Gemalen cayennepeper van Beekum

    • Een pittige tante
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-paprikapoeder-gerookt

    Gerookte paprikapoeder van Beekum

    • Voor fijne rooksmaak
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-zoute-peper-molen

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad

BBQ aansteken

Wanneer je de procureur 24 uur hebt laten intrekken, steek je de kamado aan en verwarm je deze tot een temperatuur van 150 graden. Plaats, zodra deze temperatuur is bereikt, de indirecte opstelling met het hitteschild, multilevel systeem, en RVS-rooster. Verwarm de kamado vervolgens tot een temperatuur van 100 graden.

De pulled pork

Wanneer de kamado deze temperatuur heeft bereikt, voeg je een stuk appelchunks toe aan de gloeiende kolen (afhankelijk van de grootte van jouw kamado mag dit iets meer zijn). Plaats vervolgens een pan met bouillon en appelsap op je hitteschild en leg de procureur op het rooster en laat deze ongeveer 4 uur roken.

Na 4 uur wikkel je de procureur in aluminiumfolie. Voeg roomboter en een beetje BBQ-saus toe, zodat er wat stoom ontstaat in het pakket. Laat de procureur vervolgens nog 8 uur garen op 100 graden of totdat de kerntemperatuur 95 graden bereikt. Zodra de procureur de gewenste garing heeft, haal je deze uit de kamado en laat je hem op een lauwwarme plek rusten, ongeveer 30 minuten. Dit draagt bij aan de sappigheid van de pulled pork.

Na 30 minuten rust, pak je de procureur voorzichtig uit en trek je de pulled pork uit elkaar met twee vorken, meat claws of met de hand. Meng de pulled pork met BBQ-saus en voeg indien nodig meer BBQ-rub toe voor extra smaak.

  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • Meat claws Smokin’ Flavours

    • Shred it like a bear
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours apple chunks

    Smokin’ Flavours rookchunks appel 1,5kg

    • Online op voorraad

Afwerking

Bak Ziggy Fries volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra ze goudbruin en knapperig zijn, schep je ze in een diep bord.

Top de Ziggy Fries met een genereuze portie pulled pork en maak het geheel af met BBQ-saus en toppings voor een visueel aantrekkelijk en buitengewoon smakelijk gerecht!

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Angus & Oink – Pigasus

    • Bacon, honing én jalapeño
    • Online op voorraad
  • BXC-american-heritage-original-bbq-saus-web

    BXC American heritage original bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • Meat claws Smokin’ Flavours

    • Shred it like a bear
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours apple chunks

    Smokin’ Flavours rookchunks appel 1,5kg

    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Procureur, 600 gram

  • BBQ rub, naar smaak

  • Je favoriete BBQ saus, naar smaak

  • Roomboter, 50 gram

  • Kippenbouillon, 500 ml

  • Appelsap, 500 ml

  • 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶ë𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗿𝘂𝗯 ⬇️

  • Zeezout, 60 gram

  • Rietsuiker, 30 gram

  • Paprikapoeder, 20 gram

  • Grof gemalen zwarte peper, 10 gram

  • Cayennepeper, 2 gram

  • Gerookt paprikapoeder, 5 gram

  • 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶ë𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴 ⬇️

  • Bosui, in fijne ringen

  • Krokante uitjes

  • Benodigdheden

  • Appel rookchunks

  • BBQ aluminiumfolie

  • Multilevel systeem

  • Hitteschild

  • RVS rooster

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ