Wat is meer Nederlands dan een lekkerbekje met friet?! Deze 2.0 variant is meer van de huidige tijd en redelijk makkelijk van de BBQ naar het bord te brengen. Pimp dit gerecht met de Harissa Remoulade van Saus.Guru en tover een knapperige licht spicy maaltijd op tafel, waar ook de kids van smullen!
BBQ prep
Start met het opstoken van de barbecue naar de 180 graden. Wanneer deze op temperatuur is leg je de plate setter (hitteschild) erin. Hierboven plaats je het RVS grill rooster.
Friet of patat?
Begin met de aardappels, snij deze in het gewenste friet formaat. Doe deze in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
TIP: Voor de afwisseling kun je ook een lekkere BBQ rub kiezen. Wij van BXC zijn helemaal fan van de Mother Of All Rubs!
Leg nu de frietjes op het rooster en laat deze krokant worden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Als een vis op het drogen
Begin met het paneren van de vis. Dep de vis droog en smeer deze lichtjes in met olijfolie. Neem een diep bord of een ovenschaal en strooi hier de panko in. Rol de kabeljauw goed door de panko tot dat deze helemaal bedekt is. Plaats de skillet naast de frietjes op het RVS rooster en laat deze warm worden. Leg de stukken vis erin en gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden. De temperatuur kun je gemakkelijk meten met een thermapen.
Garnering
Als garnering nemen we de wortel en snijden hier dunne julienne repen van. Dit doen we ook met de paprika voor een frisse knapperige toevoeging aan het gerecht.
Bord opmaak
Plaats de friet en kabeljauw op een bord en knijp de Harissa Remoulade in een tipje erbij. Garneer af met de crudités en een halve citroen per persoon.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Olive Forged Koksmes
Online op voorraad
Saus.Guru BBQ Saus Harissa Remoulade
The Gourmet Collection
Helaas, momenteel niet leverbaar
Skillet Black 28cm Combekk
100% recycled cast iron
Online op voorraad
Snijplank XL Baas Boards
Met de hand gemaakt
Helaas, momenteel niet leverbaar
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het recept Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes?
De belangrijkste ingrediënten zijn: Kabeljauw filet, Saus.Guru BBQ Saus Harissa Remoulade, zoete aardappels, Panko, wortel, rode paprika, citroen, olijfolie, en peper & zout naar smaak.
Welke benodigdheden zijn nodig voor het bereiden van het Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes?
Voor het bereiden van Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes heb je nodig: Plate setter (hitteschild), RVS rooster, Skillet, Thermapen, BBQ tang, Koksmes, Snijplank, Diep bord of ovenschaal en een Mengkom.
Hoe lang duurt de bereidingstijd van het Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes recept?
De bereidingstijd is 40 minuten.
Wat is de moeilijkheidsgraad van het Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes recept?
De moeilijkheidsgraad is gemiddeld.
Voor hoeveel personen is het Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes recept bedoeld?
Het Krokant lekkerbekje met zoete aardappel frietjes recept is bedoeld voor 2 personen.
Geschreven door:
Saus.Guru
Bij Saus.Guru houden we ervan om te experimenteren. Als kok zit dat in onze natuur en je proeft het terug in al onze sauzen en rubs. Speciaal voor BBQ Experience Center hebben we een aantal recepten ontwikkeld met onze nieuwe pitmaster collection.