Bij deze bavette ben je langer bezig met het aansteken van de BBQ dan het grillen van je steak! Deze steak serveren we met een heerlijke chimichurri. Snel klaar, vol van smaak en perfect voor een doordeweekse BBQ of een relaxed weekendje. Zelfs met weinig ingrediënten maak je iets fantastisch!

Voorbereiding bavette steak

Bavette is een stuk vlees waar je alle kanten mee op kunt, denk bijvoorbeeld aan een mooie rollade of pinwheels. Maar nu gaan we aan de slag met bavette steak. De bavette is echt een stuk werkvlees, heeft een wat grovere draad en moet je meer op kauwen, maar is supersmaakvol. Je begint met het royaal rubben van je bavette steak met de SPG van Grate Goods.

Bavette steak op de BBQ

De BBQ breng je op een temperatuur van 250 °C met een volledig directe opstelling en het gietijzeren rooster erop. Vervolgens leg je de steak op de BBQ! In de tussentijd maak je de simpele chimichurri klaar. Wil je zelf chimichurri maken zonder de rub bekijk dan het recept bavette met chimichurri. Je mengt de Don’t Cry For Me Argentina rub met een beetje kersenazijn (of een andere azijn die je in huis hebt) en een flinke scheut olijfolie. Uiteraard kan je hier nog je eigen draai aan geven met andere verse kruiden! Na een aantal minuten draai je de steak een kwartslag, zo krijg je ook een mooie grillruit. Je grilt alle kanten goed af voor een mooie korst. Met een kernthermometer meet je de temperatuur. Bij een kern van 48 °C haal je hem eraf.

Serveren van de bavette steak

Laat de steak even rusten en snijd hem daarna haaks op de draad in dunne plakjes. Lekker met gebakken aardappeltjes, wat groenten en natuurlijk die chimichurri erbij, zo heb je een heerlijke BBQ-variant op de klassieke AVG! Nieuwsgierig naar wat je nog meer kan maken met bavette? Bekijk dan zeker rollade van bavette!

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Barbecue-Rub-SPG-Special

    Grate Goods SPG Special Rub

    • Salt, pepper, garlic
    • Online op voorraad
  • Kernthermometer-smokin-flavours

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    • Meten is weten!
    • Online op voorraad
  • Rock 'n' Rubs - Don't cry for me Argentina

    Rock ‘n’ Rubs – Don’t cry for me Argentina

    • Voor Zuid-Amerikaanse chimi churri saus
    • Online op voorraad
  • Bavette-close-up-1

    Runder bavette steak

    • Ca. 250 gram of 1 kg
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Benodigdheden

  • Kernthermometer

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ