Pellet Grill Experience

Basis workshops

voor beginners

Vanaf: 99,50

Introductie

Benieuwd of een pellet grill iets voor je is, of heb je er een aangeschaft en wil je je grenzen verleggen? Boek deze workshop en we nemen je helemaal mee in alle mogelijkheden! Geschikt voor zowel mensen die de aanschaf overwegen als mensen die een pellet grill hebben staan en er verder mee willen.

De pellet grill is in opkomst in Europa maar is in de USA enorm populair. Het merk Traeger bestaat bijvoorbeeld al sinds 1987. Ook Green Mountain Grills bestaat al langere tijd en maken kwaliteitsproducten. In Europa komen we de pellet grill steeds meer tegen en dat is niet voor niets, het is namelijk een BBQ die zich super eenvoudig laat bedienen en een mooie smaak afgeeft. Het is de eenvoud van een gas grill maar wel met een mooie smaak door verbranding van 100% natuurlijke pellets (houtkorrels). Geschikt om te bakken, slowcooken, grillen, roken.. het is enorm veelzijdig.

Samen met andere enthousiastelingen en onder begeleiding van onze professionele chef ga je zelf aan de slag met verschillende recepten en bereidingstechnieken.

Over deze workshop

Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons niet kijken aan de zijlijn maar ieder gerecht zelf maken. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere workshops merken we. Je gaat zelf alle workshop gerechten maken met vlees, vis en groenten en je werkt zelf op de pellet grill. Dus niet groepje A maakt het voorgerecht, groepje B het hoofdgerecht.. alles maak je zelf, zelfs t/m een heerlijk dessert! Hierom neemt de workshop ongeveer 5 uur in beslag.

Na het volgen van deze workshop weten we zeker dat je anders tegen BBQ aan gaat kijken. Je leert beter koken op de pellet grill, of je nu net komt kijken of al ervaring hebt, er is altijd iets te leren en beleven! De recepten en technieken kan je daarna makkelijk thuis maken, je krijgt de recepten namelijk mee naar huis.

Wat behandelen we?

  • Pellet grill: wat is het, hoe werkt het?
  • Bereidingstechnieken: low&slow, roken, grillen, bakken, etc.
  • Hoe bereik je de ultieme smaak op de pellet grill?
  • Een aantal heerlijke recepten die je zelf gaat klaarmaken! Dit is uiteraard het grootste gedeelte van de workshop, lekker zelf aan de slag!
  • Nooit eerder gedeelde geheimen van de pitmaster 🙂
  • Uitleg over het verschil tussen de verschillende merken, maten, functionaliteiten, etc.

Praktische info

In deze workshop werken enkel met de pellet grill. Je gaat vooral zelf aan de slag in plaats van aan de zijlijn toekijken hoe andere het doen. Je maakt alle gerechten zelf. De workshop duurt ongeveer 5 uur en staat sowieso garant voor een gezellige middag of avond!

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de BBQ’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken :).

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle oude melkfabriek. Een grote sfeervolle nomade tent zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent. Je kunt voor de deur gratis parkeren!

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Pellet Grill Experience Proef de sfeer

Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. De mannen zijn heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.

Xandra Blommesteijn Workshopdeelnemer Pellet Grill Experience

Goede uitleg van een echte chefkok over werken met BBQ's en bereidingen, mooie kans om diverse BBQ's eens te proberen en hier met verse producten leuke gerechten op de koken. Al met al een regelrechte aanrader!!

Ed de Bevelander Workshopdeelnemer Pellet Grill Experience

Workshop Pellet Grill Experience Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Andres Tack

Chef BBQ Experience Center

Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en doet veel aan foodstyling.

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte