Italië 2.0

Masterclasses
1 2 3 4 5
Ervaren

114,50

p.p.
Herent

7 data beschikbaar

Wat gaan we doen?

Bij traditionele Italiaanse gerechten, denk je misschien meteen aan pizza, maar er is zoveel meer! Tijdens deze workshop laten we je kennismaken met de échte Italiaanse keuken, zoals vis-tortellini uit het hart van Emilia-Romagna, malse ossenstaart en heerlijke antipasti!

Beeld je in: een zwoele zomeravond, je ruikt het smeulende houtskool, het sissen van vers gegrilde ingrediënten. En natuurlijk heb je een goed glas wijn in de hand en geniet je samen van Italiaanse gerechten, die je zelf op de kamado hebt bereid.

Na een succesvol vorig menu kunnen we niet wachten om samen met jou de BBQ opnieuw aan te steken. Deze keer geen pizza, maar minstens zo verrukkelijke gerechten! Vlees, vis en groenten met die kenmerkende BBQ-smaak waar je zo van houdt!

Wat behandelen we?

  • De 4 lekkerste Italiaanse gerechten, die je uiteraard zelf gaat bereiden, waarbij we zowel vlees als vis gebruiken.
  • Jij gaat zelf het pastadeeg uitrollen en perfectioneren tot authentieke pasta. Daarnaast krijg je uitleg over verschillende pastasoorten en technieken.
  • Zo maken we onder andere bruschetta, dat komt van het Italiaanse woord bruscare, wat “roosteren boven kolen” betekent in het Romeinse dialect.
  • Smaakvolle gerechten zoals tortellini’s of rollade op Italiaanse wijze.
  • En natuurlijk… een onweerstaanbaar Italiaans dessert! Wat dacht je van de Panzano-cake, een Toscaanse delicatesse uit het hart van Chianti.
  • Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen.
  • We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.

Workshop 2.0 of 3.0?

Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren.

Over deze workshop

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Kamado Joe, Monolith of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!

Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maak je zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 4 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. We hebben 2 workshopruimtes welke gevuld zijn met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Italië 2.0 Proef de sfeer

Italie-Masterclass-2.0-kaas
Fijne en leuke workshop. Italiaans is ook eens iets anders dan de klassieke bbq. Kwaliteitsproducten.

Marijke Meys Workshopdeelnemer Italië 2.0

Italie-Masterclass-2.0-deeg
BXC x LWM workshop-31
bbq-experience-center-leuven

Workshop Italië 2.0 Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Wouter-teampagina

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Brent

Brent van Lommen

Chef BBQ Experience Center

Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.