Pork Belly Burnt Ends zijn natuurlijk een ware delicatesse en worden vaak meat candy genoemd. Mooie stukjes low and slow gegaard buikspek waar halverwege de bereiding doorgaans wat suiker en honing bij gaat. Deze variant is hier ook terug te vinden op de site. In dit recept een oosterse versie van de burnt ends. Hierin beschrijf ik een compleet gerecht waarmee je met een gezellig diner goed mee voor de dag kunt komen.
Voorbereiding van de pork belly burnt ends
Snij een dag van tevoren de buikspek in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en doe deze in bijvoorbeeld een ziplockzak.
Meng de ingrediënten voor marinade door elkaar en giet deze bij het buikspek. Door de ziplockzak zal de marinade goed rond het vlees gaan zitten en dus beter intrekken. Leg het vlees voor een nacht in de koelkast. Mocht je voor de marinade niet allee ingredienten in huis willen halen kan je ook de BXC Korean Heat gebruiken of de Chinese Takeaway van Angus & Oink.
Maak je barbecue klaar voor 110-120 graden Celsius met de platesetter er tussen. Als de barbecue op temperatuur is voegen we een appel rookhout chunk toe aan de gloeiende kolen. Op de platesetter plaatsen we een druippan met water. Vul tussendoor het water aan, als dit nodig is. Het water zorgt er voor dat de luchtvochtigheid hoog blijft in de barbecue en dat vuil in de lekbak niet gaat aanbakken.
Stap 1
De blokjes buikspek gaan nu op het grillrooster voor max drie uur. Het kan namelijk zijn dat bij 2 1/2 uur het eerste gewenste resultaat al is bereikt. Dit controleer je door rond die tijd met een prikker (of je thermapen) door het vlees heen te gaan. Als dit makkelijk gaat, dan kun je verder met stap 2.
Stap 2
Het buikspek gaat in een braadslede en verspreiden hier over de boter, donkerbruine basterdsuiker en de Saus.Guru Royal Umami. Dek hierna de braadslede af met aluminiumfolie. Door het goed af te sluiten zullen de toegevoegde ingrediënten als het ware voor een stoomeffect zorgen waardoor smaken binnen de braadslede blijven en het vlees nog beter gaart.
Stap 3
Na 1 1/2 tot 2 uur zullen de pork belly burnt ends goed gaar zijn en mag de braadslede van de barbecue. Laat het folie er nog op, zodat het nog goed warm blijft terwijl we met de groentes aan de slag gaan. Verwijder de platesetter, zet de schuif onder en boven iets verder open en plaats je skillet op het grillrooster. Mocht je in het bezit zijn van een wokpan, dan kun je die nu ook zeker gebruiken.
Als je pan op temperatuur is mag er een scheutje olijfolie in en gevolgd door de bonen. Roerbak deze twee minuten waarna de taugé en lente-ui er bij mag. Bak deze al roerend zo’n 1-2 minuten en de laatste minuut gaat nog de Saus.Guru Royal umami er bij.
Opdienen
Haal de pan van de barbecue en zet deze op een vuurvaste ondergrond. Schep uit de braadslede de pork belly burnt ends in de skillet. Het vocht van suiker, boter en saus blijft in de braadslede achter. Nog wat extra Saus.Guru over het vlees en de pan kan opgediend worden. Schep het gerecht bijvoorbeeld in mooie schaaltjes met wat atjar tjampoer en maak het af met een beetje sesam. Serveren met een vork of heel origineel met stokjes!
Tip! Deze producten kun je gebruiken bij dit recept
Aluminium bakken XXL 5 stuks Smokin’ Flavours
Als druippan of serveerschaal
Online op voorraad
Chillies gebroken van Beekum
Wij krijgen het er warm van
Online op voorraad
Hoijiblaca olijfolie Valderrama
Lekker bij het bakken en braden
Online op voorraad
Saus.Guru BBQ Saus Royal Umami
The Asian collection
Helaas, momenteel niet leverbaar
Smokin’ Flavours rookchunks appel 1,5kg
Lekker bij varken, vis & gevogelte
Online op voorraad
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
Slice it up!!
Online op voorraad
Varkens buikspek met zwoerd
Ca. 1 kg.
Online op voorraad
Angus & Oink – Chinese Takeaway
Doet je niet denken aan je afhaalmaaltijd
Online op voorraad
Buikspek zonder zwoerd
Ca. 1 kg.
Online op voorraad
BXC Korean Heat rub
Perfect voor spicy ribs, kip en steaks
Online op voorraad
Chillies gebroken van Beekum
Wij krijgen het er warm van
Online op voorraad
Grill & BBQ aluminiumfolie
Speciaal voor de BBQ
Online op voorraad
RVS braadschaal Smokin’ Flavours
Perfect voor in de BBQ of oven!
Online op voorraad
Saus.Guru BBQ Saus Royal Umami
The Asian collection
Helaas, momenteel niet leverbaar
Tomasu sojasaus 200 ml
24 maanden gerijpt
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor de Oosterse Pork Belly Burnt Ends?
De ingrediënten voor de Oosterse Pork Belly Burnt Ends zijn: 1 kg buikspek zonder zwoerd, voor de Marinade: 2 el donkere basterdsuiker, 4 el honing, 1 tl sesamolie, 2 tl five spices, 2 tenen knoflook, 2 tl chillivlokken, 5 el ketjap, 5 el soja saus en verder heb je nodig 3-4 eetlepels Boter, 3-4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 3-4 eetlepels Sausguru royal umami, Olijfolie, 125 gram taugé, 1 lente-ui, en 300 gram diepgevroren edamame bonen.
Wat zijn de benodigdheden voor het bereiden van de Oosterse Pork Belly Burnt Ends?
De benodigdheden voor het bereiden van de Oosterse Pork Belly Burnt Ends zijn: een Ziplock, een RVS rooster, hitteschild, druippan, rookchunks appel, braadslede, aluminiumfolie en een skillet of wokpan.
Hoe lang duurt het om de Oosterse Pork Belly Burnt Ends te bereiden?
De bereiding van de Oosterse Pork Belly Burnt Ends duurt langer dan 1 uur.
Hoe moeilijk is het om de Oosterse Pork Belly Burnt Ends te bereiden?
Het bereiden van de Oosterse Pork Belly Burnt Ends is makkelijk.
Voor hoeveel personen is dit recept van de Oosterse Pork Belly Burnt Ends?
Dit recept voor Oosterse Pork Belly Burnt Ends is geschikt voor 6 tot 8 personen.
Geschreven door:
Matthijs Kannekens
Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .