Alfa Forni ovens: modellen & accessoires

The Italian oven for everyone

Alfa Forni is een authentiek Italiaans bedrijf wat al 45 jaar hoge kwaliteit ovens ontwikkelt. De ovens worden gezien als een van de beste pizza ovens ter wereld. De originele eigenaren en oprichters van de firma, Rocco Lauro en Marcello Ortuso startten de firma in 1977 en gaven de dagelijkse leiding van de firma over aan hun opvolgers.

HOTTER

Alfa is hot en dat mag je gerust letterlijk nemen. Koken op vuur is teruggaan naar de essentie. Laat dat nu net zijn waar enthousiaste hobbykoks naar opzoek zijn! Vuur brengt mensen samen en heeft die unieke kracht om jouw gasten te verwonderen.

FASTER

Dankzij de innovatieve V2 technologie is Alfa sneller op temperatuur dan elke concurrent. Zo doet een Alfa One er ongeveer 15 minuten over om voor te verwarmen, daarna is het pizza time! De constante temperatuur zorgt voor krokante pizza bodems met egaal gegaarde toppings. Efficiënt omgaan met de warmte uit hout zorgt bovendien voor een laag verbruik en topprestaties.

DIFFERENT

De hoogwaardige afwerking, diverse kleuren en oogstrelend design geeft Alfa een streepje voor. Dit uniek product kun je uitbreiden tot een waar kookstation en is een echte eyecatcher in jouw tuin!

Alfa-5-Minuti-Pizzaoven-BBQ
alfa-4-pizze-barts-outdoor-kitchen

ALFA DEALER & SHOWROOM

Op zoek naar een vrijstaand Alfa model of de oven liever verwerken in een buitenkeuken? In onze showroom staan beide opstellingen gepresenteerd. Dit is waarschijnlijk de grootste showroom van Nederland en Belgie, het is een beleving an sich: een oude jenever fabriek verbouwd tot een waar BBQ walhalla! Je bent van harte welkom om langs te komen, we nemen graag de tijd voor je en adviseren je graag. Om jouw outdoor cooking adventure zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen voeren we het gehele assortiment van het Italiaanse merk. Van pizza accessoire sets en iedere maat grill. Ben je er nog niet helemaal aan uit welke maat Alfa bij je past? Lees dan snel verder of kom gezellig een kopje koffie doen!

PIZZAOVEN OF VOLWAARDIGE BUITENKEUKEN?

Natuurlijk denk je bij een Alfa vooral aan pizza bereidingen. Maar dit is niet het enige waarvoor je hem kunt inzetten. Zie het model als een houtgestookte oven, die snel op temperatuur is en waar mee je meer smaak aan een gerecht kunt geven dan in de oven. Zo kun je de Alfa heel goed op een temperatuur houden tussen de 100 en 200 graden waardoor je tal van gerechten kunt maken. Denk dus ook aan een hele maaltijd waarbij je een mooi stuk gebraad, kippenpoten of zelfs vis met een smeuïge aardappel side dish kan bereiden.

alfa-ciao-geel-op-tafel

ALFA MODELLEN

Alfa Forni maakt houtovens, gasovens en zogenoemde hybride ovens die de mogelijkheid hebben om beide warmtebronnen te gebruiken. Bij elke oven van Alfa Forni kun je top kwaliteit verwachten, dus welke moet je kiezen? Bedenk welke bereidingen je graag wil graag doen. Ben je iemand die de oven dagelijks gaat gebruiken? Ga je dan voor een kleinere oven die snel op temperatuur is? Of ga je dan juist voor een grotere oven zodat je hier een geheel gerecht in kunt maken? Goede punten om over na te denken! Hoe groter het oppervlak van je oven, hoe meer je kunt bereiden. Zorg dus dat je goed wordt geïnformeerd bij de aanschaf. Hier onder leggen we je meer uit over de verschillende modellen. Mocht je het fijn vinden om persoonlijk advies te krijgen dan kun je contact met ons opnemen.

ALFA ONE – HOUT / GASOVEN

Een mooie maatvoering waarmee je jouw buitenkeuken kunt uitbreiden en versterken. Binnen 15 minuten klaar voor gebruik! Bij hoeveel houtgestookte ovens kun je dit nou zeggen? Mocht je al een barbecue in de tuin hebben is dit zeker een hele mooie aanvulling. Als hoofdbarbecue kun je hier de lekkerste grillgerechten en pizza’s op maken. Wanneer je gehele maaltijden wilt bereiden is het een overweging waard om naar een grotere maat te kijken. De Alfa One is ook op gas verkrijgbaar. Het model is beschikbaar in de kleur ‘koper’ en kun je ook verkrijgen met een verrijdbaar onderstel.

 • alfa-one-gas-oven

  Alfa Moderno 1 pizze

  • Compact & snel op temperatuur
  • Leverbaar met iets langere levertijd
 • alfa-one-hout-oven

  Alfa moderno 1 pizze – houtoven

  • Compact & snel op temperatuur
  • Leverbaar met iets langere levertijd
 • alfa-one-verrijdbaar-onderstel

  Alfa Moderno 1 pizze – met onderstel

  • Compact & verrijdbaar
  • Leverbaar met iets langere levertijd
Alfa-Forni-One-Pizzaoven
Alfa-Forni-Ciao-Pizzaoven

ALFA CIAO – HOUTOVEN

De Alfa Ciao is ook een compact model maar deze heeft net iets meer mogelijkheden dan de One. Met een brandkamer van 70 cm heb je meer ruimte voor de bereiding van een gerecht. Dit toestel is dan ook subliem voor de startende hobbykok maar je zal verstelt staan wat je met de Ciao kan! Het model is beschikbaar in de kleur geel of grijs.

 • alfa-ciao-hout-oven-grijs

  Alfa Ciao houtoven

  • Verkrijgbaar in 2 kleuren
  • Helaas, momenteel niet leverbaar

5 MINUTI – HOUTOVEN

De eerste opstap naar een betere culinaire ervaring. De 5 Minuti heeft een dieper en breder bakoppervlak waardoor je deze houtoven multifunctioneel kunt inzetten. In tegenstelling tot de One en de Ciao leent de 5 Minuti zich echt voor het maken van gehele gerechten. Een brood bakken naast dat je een lekker stuk vlees van het houtvuur af gaart? Met dit model vraag je jezelf alleen wat je komend weekend gaat maken en wordt je niet beperkt in mogelijkheden. De 5 minuti is beschikbaar in de kleur koper of rood.

 • alfa-5-minuti-hout-oven-rood

  Alfa 5 Minuti houtoven

  • Verkrijgbaar in 2 kleuren
  • Helaas, momenteel niet leverbaar
Alfa-5-Minuti-Pizzaoven
Alfa-4-Pizze-Pizzaoven

4 PIZZE – HOUTOVEN

Een wereldwijde bestseller, de naam geeft al prijs waar dit aan ligt. Wanneer je voor je gasten 4 volwaardige pizza’s tegelijk wil maken is dit de eerste maat binnen het Alfa repertoire waar je dit voor elkaar krijgt. De 4 Pizze heeft wielen aan de achterzijde waardoor je de oven makkelijk kunt verplaatsen. Wil je dit model vrijstaand of verrijdbaar? Die keuze is bij dit model wel een puntje van aandacht. De 4 Pizze exclusief onderstel is een apart model en is niet achteraf op een onderstel te plaatsen. Wanneer je een grote familie hebt of juist alles uit je bereidingen wil halen is dit het model wat je moet hebben. Dit model is net zoals de 5 Minuti eventueel in te bouwen in een betonnen buitenkeuken van Barts Outdoor Kitchen, en is beschikbaar in de kleur koper of grijs.

 • alfa-4-pizze-hout-oven

  Alfa 4 Pizze houtoven

  • Verkrijgbaar in 2 kleuren
  • Helaas, momenteel niet leverbaar
 • Alfa 4 Pizze houtoven – met onderstel

  • Inclusief verrijdbaar onderstel
  • Leverbaar met iets langere levertijd

ALLEGRO – HOUTOVEN

De grootste houtoven uit de Alfa serie. Heb je een restaurant of cateringbedrijf? Zoek dan niet verder! Deze professionele houtoven biedt zoveel mogelijkheden. Bak 5 pizza’s tegelijk of bijvoorbeeld 5kg brood in één keer. De Allegro komt in een top versie of verrijdbaar met een onderstel, en is beschikbaar in de kleur geel of rood.

 • alfa-allegro-base

  Alfa moderno 5 pizze – met onderstel

  • Verkrijgbaar in 2 kleuren
  • Leverbaar met iets langere levertijd
 • alfa-allegro-rood-voorkant

  alfa moderno 5 pizze houtoven

  • Verkrijgbaar in 2 kleuren
  • Leverbaar met iets langere levertijd
Alfa Pizza

GAS OF HOUT? PROEF JIJ HET VERSCHIL?

De eeuwige vraag: proef je het verschil tussen een houtgestookte oven (of barbecue) of gas? Het antwoord is heel simpel, nee. Het verschil in smaak tussen beide warmtebronnen zit puur verwerkt in de temperatuur. Denk even aan een simpele steak op een gasbarbecue, de brander zit waarschijnlijk ver af van je hittebron en de vlam raakt het stuk vlees niet. Houtskool wordt een stuk warmer dan gas waardoor als het in direct contact staat met het product wat je wil garen er meer smaak ontstaat. Bij een pizza uit een traditionele houtoven zie je vaak wel net een verbrand randje hier en daar, dit geeft natuurlijk ook zijn authentieke smaak!

BRIO – HOUT – GASOVEN (HYBRIDE)

Het grotere broertje van de Alfa One. Bij de One moet je de keuze maken of je deze in de gas of hout versie wilt. De Brio is een van de weinige ovens op de markt waarbij je beide warmtebronnen kunt gebruiken. De bakoppervlakte is een slag groter dan de One waardoor je mogelijkheden groeien. Wanneer je voor doordeweeks gebruik snel even de gastank koppelt aan de oven en in het weekend de tijd neemt om een houtgestookt vuur in de oven te maken: the best of both worlds. De Brio is verkrijgbaar met en zonder verrijdbaar onderstel, in de kleuren rood en zwart. 

 • alfa-brio-base

  Alfa moderno 2 pizze – gasoven – met onderstel

  • Inclusief verrijdbaar onderstel
  • Leverbaar met iets langere levertijd
 • alfa-hybride-oven-brio-zwart

  Alfa Moderno 2 pizze hout- gasoven

  • De compacte hybride oven
  • Leverbaar met iets langere levertijd
brio-pizza-oven-outdoor-kitchen-1200x750
Alfa-Pizzaoven-StoneOven

STONE OVEN – HOUT – GASOVEN (HYBRIDE)

Hoe flexibel wil jij dat je buitenoven is? Als je de ruimte hebt om allerlei gerechten te gelijk te maken en je zelf ook nog kan kiezen of je de oven op gas of hout wilt gebruiken. Wanneer je voor grotere gezelschappen kookt of meerdere bereidingen tegelijk wil doen in je oven is dit de maat die je moet hebben. Met het glazen deurtje in de Stone Oven kun je jouw bereidingen van een afstandje in de gaten houden. Om de Stone Oven te gebruiken op hout raden we je aan om de Hybrid Kit erbij te nemen. Het model is beschikbaar in de kleur koper.

 • alfa-stone-oven-hybride-oven

  Alfa Futuro 2 pizze hout- gasoven

  • Best of both worlds
  • Leverbaar met iets langere levertijd

DOLCE VITA – HOUT – GASOVEN (HYBRIDE)

Big, Bigger, Biggest .. Groter dan de Alfa Dolce Vita wordt het niet. Dit model is luxe afgewerkt en maakt een esthetisch statement wanneer je dit in je tuin of restaurant plaatst. Zoals bij iedere hybride oven kun je op zowel hout als gas werken. Bij een gasvlam wordt de vlam over de koepel van de oven geslagen en haal je de meest hoge temperaturen. Wanneer je culinaire avontuur geen remmen heeft, Dolce Vita: ‘het goede leven’. Dit model is beschikbaar in de kleur antraciet. 

dolcevita alfa forni pizza ovens
Alfa-Pizzaoven-Accessoires

ALFA ACCESSOIRES

Alfa biedt een ruime keuzes aan accessoires. Zo heb je bijvoorbeeld de Alfa Peelset (link) die niet mag ontbreken wanneer je een Italiaanse houtoven in huis haalt. De Peelset bestaat uit een geperforeerde pizzaschep, ronde pizzaschep, borstel en houtschraper. Met de houtschraper veeg je de houtblokken aan een kant. Je legt je hout in de Alfa ovens altijd links, waardoor de temperatuur (die zich rechts bevindt) een stabiele temperatuur weergeeft. Met de geperforeerde pizzaschep laat je het overtollige bloem niet op de pizzaschep maar valt dit gemakkelijk van de schep af. Wil je tijdens het koken je pizza of brood draaien? Hier komt de ronde pizzaschep van pas. 

Mocht je toch liever de kookervaring op je Alfa completer maken is er ook de Pizzaiolo kit. Deze kit wordt buiten de bovengenoemde accessoires uitgebreid met een pizzames, deegbolschraper, serveerplank, pizzadoos, onmisbare infrarood thermometer, handschoen, schort en kookboek. 

ALFA X BARTS OUTDOOR KITCHEN

Als een van de weinige dealers in de Benelux verkopen wij design betonnen buitenkeukens van Barts Outdoor Kitchen én verkopen wij Alfa Forni. Al vele klanten mogen zich gelukkig prijzen met de combinatie van deze topmerken in hun tuin. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Alfa oven in een buitenkeuken integreren? Neem dan contact met ons op.

alfa-4-pizze-hout-oven-barts-outdoor-kitchen-fire

Stel je vraag aan ons