De kippendijen roosteren
Begin met het aansteken van de barbecue en creëer een indirecte opstelling met het gietijzeren grillrooster, verwarmend tot 200 °C. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en breng je favoriete rub royaal aan (onze favoriet is de Porky white Chick van Angus & Oink). Gril de kip op het gietijzeren rooster totdat ze een kerntemperatuur van 68 °C bereiken. Laat de gegrilde kip afkoelen en zet deze apart. Tip van de chef: Vervang de kippendijen door kipfilet als je dat lekkerder vindt, maar het is ook heerlijk met pulled chicken of pulled pork.
Het pizzadeeg
Nu is het tijd om een pizza-opstelling te maken met het hitteschild, rvs-rooster en pizzasteen, en verwarm deze tot 320-370 °C. Neem een deegbol en bestuif deze lichtjes met bloem, zodat de vorm behouden blijft. Leg de bebloemde deegbol ondersteboven op een werkbank met wat semola. In het Ultieme pizzaboek staat op pagina 38 hoe je de pizzabol het beste uitrolt.
De BBQ chicken-pizza
Smeer een egale laag tomatensaus op het deeg, laat een rand van 2 cm vrij. Verdeel een mix van kaas, rode ui en mais over het oppervlak. Snijd de gegrilde kip in dunne plakjes en verdeel deze over de pizza. In het Ultieme pizzaboek staat hoe je de lekkerste tomatensaus maakt voor je pizza!
Plaats de pizza met behulp van een pizzaschep in de voorverwarmde barbecue/pizzaoven en bak de pizza in 5 minuten goudbruin aan zowel de onder- als bovenkant.
Haal de pizza uit de oven, verdeel de barbecuesaus erover en snijd deze in punten met een pizzames. Herhaal dit proces voor de overige pizza’s.