Smeuïg, een beetje pittig en supermakkelijk om te maken. Deze gevulde twisters zijn dé ideale snack: goed voor te bereiden en zelfs koud, nog verrassend lekker. Perfect voor bij de borrel of als tussendoortje!
Vulling van de twisters
We beginnen met het gehakt. Neem zo’n 100 gram varkensgehakt en kruid dat alvast goed met een rub. Een aanrader is de Angus & Oink Hot & Hostile, lekker pittig door de mix van pepers en paprika, dus daar zit meteen een flinke smaakbasis in. Of gebruik de Angus & Oink Porky White Chick. Kluts een eitje en meng de helft ervan door het gehakt. Daarna voeg je een handje panko toe. Dit zorgt ervoor dat het vocht in het gehakt een beetje wordt vastgehouden, zodat je vulling straks mooi smeuïg blijft en niet te nat is. Daarna gaan we voor de smaakmakers: snij een jalapeño in kleine stukjes en roer die erdoorheen. Houd je van wat pit, dan kun je gerust wat meer gebruiken. Tot slot gaat er wat geraspte cheddar bij niet alles, want we bewaren een beetje voor later om de twisters mee af te toppen. Kneed alles goed door met je handen. Zorg dat het mengsel mooi compact en gelijkmatig verdeeld is, zodat je straks makkelijk kunt vullen.
Twisters vullen en grillen
Je vult de twisters met het gehaktmengsel. Vervolgens zet je de twister in de skillet. Een skillet is een gietijzeren pan. Je plaatst vervolgens de skillet op het indirecte gedeelte en warm deze 10 minuten voor. Zorg dat je skillet niet te dicht bij de kolen zit, dan kan het zijn dat de twisters aan de onderkant verbranden en aan de bovenkant gaar zijn. Je gaart wanneer de skillet is opgewarmd en de gevulde Twisters ca. 20-30 minuten op 200-210 graden tot mooi goudbruin en krokant. En in de laatste 3 minuten strooi je de rest van de cheddar eroverheen voor dat heerlijke gesmolten laagje.
Serveren
Laat ze na het grillen een paar minuten rusten, als je dat tenminste redt zonder er meteen eentje weg te happen. Serveer ze met een frisse dip of gewoon lekker zo, recht uit de pan.
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
-
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,99 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ