Makkelijk om te maken, boordevol smaak en ideaal als borrelhapje of zomers hoofdgerecht. En geloof ons: die frisse limoen en pittige kick van de chilisaus maken dit recept eentje waar je gasten voor terugkomen. Dus visliefhebber of gewoon zin in iets nieuws?

Bereiding fishcakes

Je begint met het afwegen van de ingrediënten. Vervolgens snijd je de kabeljauw in grove stukken en doe je deze stukken in de keukenmachine. Je voegt hier nog de grillfries, 25 gram bloem, 30 gram currypasta, 1 eidooier, limoenrasp en vissaus bij. Je cuttert dit tot een mooi egaal beslag. Je snijdt een bosuitje en de haricotsverts klein en deze gaan door het beslag heen. Daarna vorm je de viskoekjes door kleine balletjes te draaien en druk ze daarna een beetje plat. Vervolgens haal je ze door de panko. Panko is een wat grovere broodkruim, dat zorgt straks voor die lekkere krokante korst.

Fishcakes_bereiding

Fishcakes op de kamado

Daarna steek je de kamado aan en breng je deze naar een temperatuur van 220 graden. Je plaatst de halve maan Plancha griddle zodra de kamado op temperatuur is, en verwarmt deze minimaal 15 minuten voor, zodat deze goed op temperatuur is. Vervolgens voeg je wat olijfolie toe op de plancha en leg je de fishcakes op de plancha. Na 1 minuut draai je de fishcakes om en bak je zo nog 1 minuut bruin. Daarna haal je de fishcakes van de BBQ.

Fishcakes_BBQ

Bereiding chilisaus

Hak de Spaanse peper en de knoflook fijn. Schil de gember en rasp deze boven de skillet. Vervolgens voeg je daar rijstazijn en gembersiroop aan toe, een klein beetje vissaus voor de umami touch en om hem wat aan te zoeten een klein beetje palmsuiker. Dit vermeng je goed met elkaar en breng je aan de kook op de BBQ. Wanneer de chilisaus kookt haal je hem uit de BBQ. Je mengt wat aardappelzetmeel aan met een klein beetje water apart in een bakje. Vervolgens voeg je dit mengsel toe aan de chilisaus en roer je dit door elkaar. Dit geheel breng je weer aan de kook op de BBQ, zodat het mooi indikt. Vervolgens laat je de saus afkoelen in een bakje.

Fishcake-chilisaus

Serveer

Serveer de fishcakes met de chilisaus. Dip de fishcakes een beetje in de chilisaus en smullen maar!

fishcakes-chilisaus-resultaat

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Half-Moon-Cast-Iron-Plancha-Griddles

    Plancha griddle halve maan (EGGspander) Big Green Egg

    • Gietijzeren bakplaat
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • 𝗙𝗶𝘀𝗵𝗰𝗮𝗸𝗲𝘀:

  • Kabeljauwfilet zonder vel, 130 gram

  • Bloem, 25 gram

  • Vissaus, 1 theelepel

  • Gele currypasta, 30 gram

  • Eidooier, 1 stuks

  • Grillfries, 100 gram

  • Spaanse peper, ⅛ stuk

  • Limoen (rasp), 1 stuk

  • Haricotsverts, 30 stuks

  • Bosui, 1 stuk

  • N.b. Panko

  • 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶𝘀𝗮𝘂𝘀:

  • Rijstazijn, 50 gram

  • Palmsuiker, 100 gram

  • Gember siroop, 25 gram

  • Knoflook, 2 tenen

  • Gember, 1 stukje

  • Spaansepepers, 2 stuks

  • Vissaus

  • Aardappelzetmeel

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ