Snack van het vuur
Ribfingers
makkelijk
2 personen
Hoofdgerecht
2 uur

Ribfingers zijn ideaal als snack van de BBQ lekker vlezige stukjes tussen de botjes met een stevige bite en een volle smaak. Door ze rustig te garen met een vleugje rookhout en af te werken met een fijne rub, zet je zo iets verrassends op tafel. Perfect om te delen, of juist niet
Voorbereiding van de iberico ribfingers
Je haalt de ribfingers uit de verpakking en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier. Je wrijft ze vervolgens royaal in met de Pigasus rub. Deze zoet-rokerige rub past perfect bij het vettige karakter van ribfingers. Laat ze even liggen zodat de smaken kunnen intrekken, terwijl jij de BBQ op temperatuur brengt.
Iberico ribfingers op de BBQ
Je steekt de BBQ aan en stel hem in op 140 °C met een volledig indirecte opstelling. Plaats een hitteschild, zodat de ribfingers niet direct boven de kolen liggen. Voeg één chunk kersenhout toe tussen de gloeiende kolen voor een subtiele, fruitige rooksmaak. Leg de ribfingers op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Laat ze ongeveer 40 minuten garen. Je zoekt naar een goudbruine kleur en een lichte veerkracht als je ze indrukt dan zijn ze mooi mals, maar nog lekker stevig.
Serveren
Haal de ribfingers van de BBQ en geef ze nog een klein beetje extra Pigasus rub mee voor een krachtige finishing touch. Serveer ze gewoon zoals ze zijn fingerfood van de bovenste plank.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Volg ook ons TikTok kanaal voor meer van dit soort recepten!
@bbqexperiencecenter Iberico ribfingers, wat ons betreft een van de lekkerste snackjes op de BBQ! Dit keer gebruiken we een Traeger-grill om onze ribfingers te bereiden en maken we ze op smaak met de Angus & Oink Teriyaki rub en de Saus.Guru Royal Umami saus.
♬ origineel geluid - BBQ Experience Center
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ