Zin in een gerecht waar je écht blij van wordt? Maak dan deze malse short ribs met luchtige blini’s! De volle smaak van de ribs past perfect bij de zachte blini’s en samen zorgen ze voor een lekkere combinatie waar je keer op keer van wilt eten.
Voorbereiding Short ribs
Je begint met het schoonmaken van overtollig vet en vlies van de short ribs te verwijderen. De short ribs zijn eigenlijk de spareribs van het rund. Vervolgens rub je de ribs royaal in met beef bark van Saus.Guru, op basis van nootmuskaat, zwarte peper, ui, knoflook en zout. Dit doe je zowel met de boven, onderkant en de kop zijn kanten. De rub laat je 2 uur intrekken.
Short ribs op de kamado
Je verwarmt de kamado voor naar een temperatuur van 110 graden. Je gebruikt de opstelling met het hitte schild, RVS rooster. Op het hitteschild plaats je een aluminium druippan. Zodra deze op temperatuur is plaats je een rode wijnvaten chunks toe in de gloeiende kern. En wat rode wijn in de druippan toe. Je gaart tot een kerntemperatuur van 92 graden, maar voor het zover is zijn we weer een paar uurtjes verder. Na ongeveer 4 uur zat de kerntemperatuur op 63 graden, pak je de ribs in met boter, American Heritage saus en dubbeldik aluminiumfolie en leg je hem weer terug op de BBQ.
Bereiding Blini’s
In de tijd dat de short ribs de juiste kerntemperatuur bereiken, ga je nu aan de slag met de Blini’s. Je weegt 200 gram burger fries af. Dat, pureer zo fijn mogelijk evt. in een keukenmachine. Vervolgens voeg je 2 eieren toe. En daarna de 40 gram bloem en 1 dl melk toe. Dat mix je ook weer door tot je een mooi egaal beslag krijgt. Dat breng je verder op smaak met een zoete rub Sweet Bones & Butts, op basis van, zout, suiker, paprikapoeder, selderijzout. Dat meng je weer door elkaar.
Blini’s op de kamado
Je haalt de short ribs van de kamado als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 92 graden. Vervolgens haal je het hitteschild er tussen uit en leg je de poffertjes pan in de kamado. Wanneer de kamado 220 graden is olie je de pan in met olijfolie. Dan is het tijd om het beslag in de poffertjes pan te gieten.
Tip: met de achterkant van je vork kan je de blini’s omdraaien.
Serveren
Snijd wat bieslook en haal de ribben uit het vlees, vervolgens zijn je het vlees aan en werk je het af met BBQ saus en zijn de blini’s ook klaar om samen te serveren. Smakelijk!
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ