Voorbereiding Short ribs
Je begint met het schoonmaken van overtollig vet en vlies van de short ribs te verwijderen. De short ribs zijn eigenlijk de spareribs van het rund. Vervolgens rub je de ribs royaal in met beef bark van Saus.Guru, op basis van nootmuskaat, zwarte peper, ui, knoflook en zout. Dit doe je zowel met de boven, onderkant en de kop zijn kanten. De rub laat je 2 uur intrekken.
 
Short ribs op de kamado
Je verwarmt de kamado voor naar een temperatuur van 110 graden. Je gebruikt een indirecte opstelling met het hitte schild en RVS rooster. Op het hitteschild plaats je een aluminium druippan. Zodra de bbq op temperatuur is voeg  je een aantal rode wijnvaten chunks toe aan de gloeiende kern. En wat rode wijn in de druippan toe. Je gaart tot een kerntemperatuur van 92 graden, maar voor het zover is zijn we weer een paar uurtjes verder. Na ongeveer 4 uur zat de kerntemperatuur op 63 graden, pak je de ribs in met boter, American Heritage saus en dubbeldik aluminiumfolie en leg je hem weer terug op de BBQ.
 
Bereiding Blini’s
Terwijl je de shortribs aan het garen bent ga je het beslag maken van de Blini’s. Je weegt 200 gram burger fries af. Dat, pureer zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Vervolgens voeg je 2 eieren toe, daarna de 40 gram bloem en 1 dl melk. Mix het geheel tot een glad beslag. Breng het beslag verder op smaak met Sweet Bones & Butts.
Blini’s op de kamado
Je haalt de short ribs van de kamado als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 92 graden. En laat je ze tenminste 20 min rusten in de folie. Tijden het rusten kan je mooi je blini’s bakken. Daarvoor haal je het hitteschild uit je bbq en leg je de poffertjes pan op het rvs-rooster. Wanneer de kamado 220 graden is en de poffertjespan goed is voorverwarmd doe je een klein beetje olie in de pan. Dan is het tijd om het beslag in de poffertjes pan te gieten.
Tip: met de achterkant van je vork kan je de blini’s omdraaien.
Serveren
Als alle blini’s zijn gebakken haal je de shortribs uit de folie en verwijder je de botten. Als ze mooi gegaard zijn kan je de botten schoon uit het vlees trekken. Snij het vlees vervolgens in dunne plakken en leg deze op de blini’s. Werk af bbq-saus en fijn gesneden bieslook.
Eet smakelijk!
