Zin in een gerecht waar je รฉcht blij van wordt? Maak dan deze malse short ribs met luchtige bliniโs! De volle smaak van de ribs past perfect bij de zachte bliniโs en samen zorgen ze voor een lekkere combinatie waar je keer op keer van wilt eten.
Voorbereiding Short ribs
Je begint met het schoonmaken van overtollig vet en vlies van de short ribs te verwijderen. De short ribs zijn eigenlijk de spareribs van het rund. Vervolgens rub je de ribs royaal in met beef bark van Saus.Guru, op basis van nootmuskaat, zwarte peper, ui, knoflook en zout. Dit doe je zowel met de boven, onderkant en de kop zijn kanten. De rub laat je 2 uur intrekken.
Short ribs op de kamado
Je verwarmt de kamado voor naar een temperatuur van 110 graden. Je gebruikt een indirecte opstelling met het hitte schild en RVS rooster. Op het hitteschild plaats je een aluminium druippan. Zodra de bbq op temperatuur is voegย je een aantal rode wijnvaten chunks toe aan de gloeiende kern. En wat rode wijn in de druippan toe. Je gaart tot een kerntemperatuur van 92 graden, maar voor het zover is zijn we weer een paar uurtjes verder. Na ongeveer 4 uur zat de kerntemperatuur op 63 graden, pak je de ribs in met boter, American Heritage saus en dubbeldik aluminiumfolieย en leg je hem weer terug op de BBQ.
Bereiding Blini’s
Terwijl je de shortribs aan het garen bent ga je het beslag maken van de Blini’s. Je weegt 200 gram burger fries af. Dat, pureer zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Vervolgens voeg je 2 eieren toe, daarna de 40 gram bloem en 1 dl melk. Mix het geheel tot een glad beslag. Breng het beslag verder op smaak met Sweet Bones & Butts.
Blini’s op de kamado
Je haalt de short ribs van de kamado als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 92 graden. En laat je ze tenminste 20 min rusten in de folie. Tijden het rusten kan je mooi je blini’s bakken. Daarvoor haal je het hitteschild uit je bbq en leg je de poffertjes pan op het rvs-rooster. Wanneer de kamado 220 graden is en de poffertjespan goed is voorverwarmd doe je een klein beetje olie in de pan. Dan is het tijd om het beslag in de poffertjes pan te gieten.
Tip: met de achterkant van je vork kan je de blini’s omdraaien.
Serveren
Als alle blini’s zijn gebakken haal je de shortribs uit de folie en verwijder je de botten. Als ze mooi gegaard zijn kan je de botten schoon uit het vlees trekken. Snij het vlees vervolgens in dunne plakken en leg deze op de blini’s. Werk af bbq-saus en fijn gesneden bieslook.
Eet smakelijk!
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours
Grill, eat & throw away
Online op voorraad
Angus & Oink โ Sweet Bones & Bacon Rub
Online op voorraad
BXC American heritage original bbq saus
Authentic flavours
Leverbaar met iets langere levertijd
Gietijzeren Poffertjes Pan Petromax
Online op voorraad
Grill & BBQ aluminiumfolie
Speciaal voor de BBQ
Online op voorraad
Saus.Guru pitmaster rub – Beef Bark
Pitmaster collection
Helaas, momenteel niet leverbaar
Smokin’ Flavours rookchunks rode wijnvaten 1kg
Lekker bij varken, gevogelte, wild & lam
Online op voorraad
Thermapen One
Dรฉ must have thermometer
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediรซnten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat is het recept van de Low & slow short ribs?
Het recept van de Low & slow short ribs bestaat uit shortrib, 2 botten, Beef en Bark, boter, American Heritage Original, Sweet Bones & Butts. Voor de Grill-fries Blini’s heb je grill-fries, 200 gram, eieren, 2 stuks, bloem, 40 gram, verse bieslook, 10 gram, en melk, 1dl nodig.
Welke keukengereedschap heb ik nodig om de Low & slow short ribs klaar te maken?
Voor de bereiding van de Low & slow short ribs heb je een butcher paper, meater, chunk wijnvaten, 1 chunk, aanmaakwokkels, 2 stuks, een keukenmachine, spray en poffertjespan nodig.
Hoe lang duurt het om de Low & slow short ribs te bereiden?
De bereidingstijd van de Low & slow short ribs bedraagt 4-5 uur.
Hoe moeilijk is het om de Low & slow short ribs te bereiden?
De moeilijkheidsgraad van de bereiding van de Low & slow short ribs is gemiddeld.
Voor hoeveel personen is het Low & slow short ribs recept?
Het Low & slow short ribs recept is bedoeld voor 10 personen.
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de โklasโ om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.