Een van de grote hits van de recepten van Peter van LetzQ is de kibbeling 3.0. Op veel evenementen komt deze voorbij. Super smaakvol en heel makkelijk te maken. De cornflakes zijn zoet en zorgen voor een knapperige korst. Het is ook nog eens een stuk gezonder dan kibbeling uit de frituur!

Inspiratie opdoen in Amerika

Toen ik in 2011 begon deel te nemen aan BBQ-wedstrijden, startte ik eerst met de standaard rubs die er op dat moment in Nederland te koop waren, en soms importeerde wij wat rubs uit Amerika omdat er toentertijd nog niet heel veel in Nederland verkrijgbaar was. Op een gegeven moment ben ik zelfs met een maat naar Amerika afgereisd om een tour te gaan maken in Texas om daar de beste BBQ-restaurants te bezoeken en de geheimen een beetje af te kijken, en de smaken die daar gehanteerd worden te analyseren.
Een reis waar ik nog vaak aan terug denk en die ik zeker nog een keer in mijn leven wil gaan doen, wat was dat supergaaf!

 

Kibbeling 3.0 recept

Stap 1: Maak je BBQ klaar voor indirecte garing ongeveer 100 graden (oven kan natuurlijk ook), en voeg een handje kers chips toe. (Dit dan weer niet in de oven ☺ )
Stap 2: Snij de kabeljauw in mooie grote blokken en rol de blokken door de BXC Chicken Winner.
Stap 3: Klop de eitjes los in een schaaltje en dompel de stukken kabeljauw in het ei.
Stap 4: Kruimel de cornflakes in een schaal en rol de stukken kabeljauw er doorheen zodat er een mooi laagje om heen zit.
Stap 5: Gaar de kabeljauw in gedurende 45 minuten gaar tot een kern van ongeveer 60 graden.

Haal de kibbeling uit de BBQ, of de oven, en serveer met de saus.
Geniet en lik je vingers er lekker bij af!

Tip i.p.v. kabeljauw kan je dit natuurlijk ook met kip of varkensvlees doen 😉
Gaar de kip dan door tot minimaal 72 graden of het varken tot 70 graden.

Heb jij ook een vraag aan Peter?

Twijfel dan niet langer en stel hem aan ons! Wij gaan er dan mee aan de slag en voorzien jou (en anderen) van een antwoord middels een artikel en uitleg. In deze rubriek beantwoorden we vragen van jou over bijvoorbeeld onderhoud van je kamado, een bereidingstechniek wat maar niet lukt en hoe je bepaalde producten en technieken toepast. Ook een vraag? Stel hem hier.

Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Benodigdheden

  • Koksmes

  • Snijplank

  • Plate setter / conveggtor

  • RVS rooster

  • Veelgestelde vragen

    De ingrediënten van dit recept zijn 1 kg kabeljauw of skrei, LetzQ Chicken Rub, Grate Goods Alabama White saus, Rooksnippers kers en een pak cornflakes.

    Voor dit recept heb je een koksmes, snijplank, plate setter / conveggtor en RVS rooster nodig.

    De bereidingstijd van dit recept is 60 minuten.

    Dit recept is makkelijk te bereiden.

    Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

    Geschreven door:

    Peter is een absolute kamado expert. Werkt voor Big Green Egg NL, met LetzQ maakt hij de lekkerste rubs en ontwikkelt de tofste accessoires zoals een draaiend spit. Heb je ook een vraag aan Peter? Laat het ons weten!

    Bekijk team BBQ