Proef & Beleef het Varken

Niet ingeplande workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

114,50

p.p.
Herent

0 data beschikbaar

Geen data in Leuven beschikbaar? Misschien is er nog plek in Roosendaal!

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Altijd al eens willen zien wat er allemaal schuilgaat achter een mooi stuk vlees? Wij snappen die nieuwsgierigheid maar al te goed! Tijdens deze bijzondere workshop nemen onze chefs je mee op een smaakvolle ontdekkingstocht van kop tot staart. We starten met een demonstratie waarin een half varken vakkundig wordt uitgebeend. Je ziet stap voor stap waar de verschillende delen vandaan komen en wat je er allemaal mee kunt maken. Geen droge les, maar een inspirerend kijkje in het echte vakmanschap.

Daarna ga je zelf aan de slag. In groepjes bereid je verschillende gerechten met het uitgebeende vlees, natuurlijk allemaal op een kamado. Verwacht pure smaken, verrassende technieken en vooral veel gezelligheid rondom het vuur. De workshop duurt zo’n vijf uur en geeft je niet alleen een goed gevulde maag, maar ook een flinke dosis nieuwe kennis en inspiratie om thuis mee verder te gaan. Vanaf eind maart 2026 is deze workshop te volgen in al onze drie vestigingen. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar vleesbereiding, graag samen kookt en zin heeft in een middag vol smaak en beleving.

In tegenstelling tot wat je gewend bent bij de BBQ Experience Center workshops, gaan we in deze workshops in kleine groepjes aan het werk. Iedere groep is verantwoordelijk voor een onderdeel van de workshop en samen met alle deelnemers maak je de workshops zo compleet. Na de inspanning gaan we gezamenlijk aan tafel zitten om te eten waarbij de verhalen en de ervaringen van de middag worden gedeeld in combinatie met gelach en vertier. Na dit rijkelijk gevulde maal is er nog gelegenheid om te borrelen, maar ook om al je inspiratie te shoppen in de showroom!

Wat behandelen we?

  • Uitbenen van een half varken (demonstratie door de chef)
  • Zelf gerechten bereiden op een kamado BBQ
  • 5 uur lang leren, koken en proeven
  • Alles inbegrepen: ingrediënten, gebruik van de BBQ’s en natuurlijk het proeven van alle gerechten

Over deze workshop

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een workshop!

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29,90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem, je bent van harte welkom! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert altijd per 2 personen, aangezien je met 2 personen aan één werkbank staat. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer en betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.
Wil je voor 3 personen reserveren (of een ander oneven aantal)? Reserveer dan voor 2 personen en vermeld als opmerking dat jullie graag met 3 personen komen (kom je graag met 5 personen, reserveer je voor 4 etc.). Wij sturen je een betaallink om de extra kosten te voldoen en verwerken aansluitend de reservering op de juiste manier voor je.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten! 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles: de workshops zijn inclusief alle benodigdheden, ingrediënten van topkwaliteit en uiteraard de kamado’s. We voorzien ook bijpassende drankjes, zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. Er is geen limiet op het aantal consumpties, maar onze chefs houden wel steeds een oogje in het zeil om het drankgebruik en de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het draait tijdens de workshop natuurlijk om het (leren) koken. 🙂

We leggen veel uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in de verschillende bereidingen. Bovendien sturen we de recepten achteraf naar je door, zodat je ze thuis nog eens kan maken!

Locatie & parkeren

De workshops gaan door in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle, oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype aan de slag kunnen! Als het wat frisser is, is het wel handig om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent, en je kan gratis voor de deur parkeren!

Kleine lettertjes

Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.

Proef & Beleef het Varken Proef de sfeer

Workshop gedaan. Erg goed georganiseerd en door een ervaren en zeer enthousiaste man gegeven.

Kees O. Workshopdeelnemer Proef & Beleef het Varken

Inspirerend, gezellig en leerzaam

Guido H. Workshopdeelnemer Proef & Beleef het Varken

Workshop Proef & Beleef het Varken Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Team-be-Wouter-verkleind

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Brent van Lommen

Chef BBQ Experience Center

Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé-evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.