Masterclass pizza

Niet ingeplande workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

114,50

p.p.
Herent

0 data beschikbaar

Geen data in Leuven beschikbaar? Misschien is er nog plek in Roosendaal!

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Bij de perfecte pizza denk je al snel aan Italië: krokante bodems, smaakvolle toppings en die authentieke smaak van een houtoven. Maar wist je dat je ook thuis geweldige pizza’s kunt bakken met jouw BBQ? Tijdens onze Pizza Masterclass laten we zien hoe je eenvoudig pizza’s bakt waar zelfs een Napolitaanse pizzabakker jaloers op zou zijn!

Of je nu net begint met pizzabakken of al wat meer ervaring hebt; onze chef begeleidt je persoonlijk zodat jij met de beste tips en technieken naar huis gaat. Ideaal voor gezellige pizzaliefhebbers die hun skills willen verbeteren en indruk willen maken op vrienden en familie!

Wat behandelen we?

  • Je gaat zelf deeg maken. Leer hoe je luchtig deeg maakt dat perfect rijst en een heerlijke krokante korst krijgt.
  • Je leert hoe je het deeg soepel oprekt en vormt tot een échte ronde pizza, zonder deegroller, gewoon met je handen.
  • Pizzasaus maken. Ontdek hoe simpel een heerlijke tomatensaus kan zijn met slechts een paar pure ingrediënten.
  • Op welke temperatuur bak je een pizza het beste en hoe behoud je die temperatuur? We nemen je mee in het waarom en je proeft meteen het verschil.
  • Van pizzaschep tot deegschep, je leert hoe (en wanneer) je ze gebruikt zonder geklungel
  • Wat is het verschil tussen een pizza uit een échte pizza-oven en eentje uit de kamado.

Over deze workshop

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om de lekkerste pizza’s te bereiden in uit een echte pizzaoven. Dus wil je weten hoe je een echte Napolitaanse pizza bakt? Schrijf je dan nu in voor de masterclass pizza bakken!

Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maak je zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. We gaan aan de slag met de Napolitaanse pizza, Pinsa, Amerikaanse Pizza’s en de pizza bianco.

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. De theorie en basis van het werken met de pizza-oven gaan we ook uitgebreid behandelen.

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29,90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29,90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. In deze masterclass werken we daarnaast met pizzaovens van Vonken en Ooni voor het bakken van knapperige pizza’s. We hebben 2 workshopruimtes die volledig zijn ingericht met kamado’s en pizzaovens, zodat je alle technieken hands-on leert. Vaak zetten we extra toestellen in om met de hele groep veel tegelijkertijd te doen. Heb je thuis een ander merk of nog geen kamado of pizzaoven? Geen probleem, je bent van harte welkom! De technieken die je leert, kun je thuis zeker toepassen op je eigen kamado of pizzaoven.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn, is het slim om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent. Je kunt gratis voor de deur parkeren!

Kleine lettertjes

Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.

Masterclass pizza Proef de sfeer

Food-assortiment-pizzabol-02
Fijne en leuke workshop. Italiaans is ook een iets anders dan de klassieke bbq kwaliteitsproducten

Workshopdeelnemer Masterclass pizza

Food-assortiment-pizzabol-04
Pizza-Prep-Deksel-Ooni-werkblad

Workshop Masterclass pizza Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de Wenneker
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Brent van Lommen

Chef BBQ Experience Center

Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.