• Persoonlijk advies van echte chefs

  • Grootste showroom van België en Nederland

  • Voor 16:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

  • 1 2 3 4 5
    9.2 klantbeoordeling
Logo
    • BBQ privé-workshops
    • BBQ Ontdek Weken
    • Kamado Test & Taste Zaterdag
    • Het team
    • Over ons
    • BXC updates & nieuws
    • Vacatures
    • Showroom
    • Workshopruimte
    • Vlees kopen
    • Testpanel
    • Veelgestelde vragen
    • Contact
  • Persoonlijk advies van echte chefs

  • Grootste showroom van België en Nederland

  • Voor 16:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

  • 1 2 3 4 5
    9.2 klantbeoordeling
  • Homepage
    • BBQ'sBekijk alle BBQ's
    • Kamado'sKamado'sDe veelzijdige keramische BBQ.
        • The BastardThe BastardDe meest stoere en complete kamado.Alles over The Bastard
          • The Bastard Small & Compact modellenThe Bastard Small & Compact modellen
          • The Bastard Medium modellenThe Bastard Medium modellen
          • The Bastard Large & XL modellenThe Bastard Large & XL modellen
          • The Bastard + tafelThe Bastard + tafel
          • The BastardThe Bastard
        • Big Green EggBig Green EggDe ultieme kwaliteit onder de kamado's.Alles over Big Green Egg
          • Big Green Egg mini & mini-max modellenBig Green Egg mini & mini-max modellen
          • Big Green Egg small & medium modellenBig Green Egg small & medium modellen
          • Big Green Egg large modellenBig Green Egg large modellen
          • Big Green Egg XL & 2XL modellenBig Green Egg XL & 2XL modellen
          • Alle modellenAlle modellen
        • Kamado JoeKamado Joe
          • Kamado Joe Kamado JuniorKamado Joe Kamado Junior
          • Kamado Joe Classic ModellenKamado Joe Classic Modellen
          • Kamado Big Joe modellenKamado Big Joe modellen
          • Alle modellenAlle modellen
        • MonolithMonolith
          • Monolith Icon & Junior Pro modellenMonolith Icon & Junior Pro modellen
          • Monolith Classic modellenMonolith Classic modellen
          • Monolith Lechef Pro modellenMonolith Lechef Pro modellen
          • Monolith + tafelMonolith + tafel
          • Alle modellenAlle modellen
        • Grill GuruGrill Guru
          • Grill Guru Compact & MediumGrill Guru Compact & Medium
          • Grill Guru LargeGrill Guru Large
          • Alle ModellenAlle Modellen
        • Vergelijking kamado merken Big Green Egg, Kamado Joe, The Bastard, Monolith en Grill GuruVergelijking kamado merken Big Green Egg, Kamado Joe, The Bastard, Monolith en Grill Guru
        • HoutskoolHoutskool
        • Sauzen & smaakmakersSauzen & smaakmakers
    • Pellet grillsPellet grillsDe set-and-forget grillervaring.
        • Traeger RangerTraeger Ranger
        • Traeger IronwoodTraeger Ironwood
        • Traeger TimberlineTraeger Timberline
        • Traeger ProTraeger Pro
        • Traeger accessoiresTraeger accessoires
        • PelletsPellets
    • Open vuurOpen vuurDe kunst van koken met vuur.
        • OFYROFYR
          • OFYROFYR
          • OFYR 10th Anniversary
          • OFYR tafels en meubelsOFYR tafels en meubels
          • BraaimasterBraaimaster
          • Home Fires braaiHome Fires braai
        • Keuzehulp bij aanschaf van een OFYRKeuzehulp bij aanschaf van een OFYR
        • OFYR accessoiresOFYR accessoires
        • PetromaxPetromax
    • GasGasKoken met gemak en snelheid.
        • NapoleonNapoleonUitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
          • NapoleonNapoleon
          • Hot WokHot Wok
        • Napoleon accessoiresNapoleon accessoires
        • Advies bij aanschaf van een Napoleon gasbarbecueAdvies bij aanschaf van een Napoleon gasbarbecue
    • Pizza ovens en smokersPizza ovens en smokers
          • OoniOoni
          • Vonken houtovensVonken houtovens
          • MasterbuiltMasterbuilt
        • Pizza receptenPizza recepten
    • Buitenkeukens & tafelsBuitenkeukens & tafels
        • Braaimaster tafelsBraaimaster tafels
        • OFYR tafels en meubelsOFYR tafels en meubels
        • Roostr buitenkeukenRoostr buitenkeuken
        • Kamado tafelsKamado tafels
        • Buitenkansjes kamado tafels
        • Big Green Egg Modular Outdoor WorkspaceBig Green Egg Modular Outdoor Workspace
        • Roostr buitenkeukenRoostr buitenkeuken
        • BuitenkansjesBuitenkansjes
        • Buitenkansjes kamado tafels
        • Tweedekans programmaTweedekans programma
    • AccessoiresBekijk alle accessoires
          • The Bastard accessoiresThe Bastard accessoires
          • Big Green Egg accessoiresBig Green Egg accessoires
          • Big Green Egg onderdelenBig Green Egg onderdelen
          • Big Green Egg fan itemsBig Green Egg fan items
          • Kamado Joe accessoiresKamado Joe accessoires
          • Grill Guru accessoiresGrill Guru accessoires
          • Monolith accessoiresMonolith accessoires
          • Smokin' FlavoursSmokin' Flavours
          • Saus.GuruSaus.Guru
          • TraegerTraeger
          • NapoleonNapoleon
          • Hot Wok accessoires
          • OFYROFYR
          • Home Fires braaiHome Fires braai
          • PetromaxPetromax
          • BraaimasterBraaimaster
          • Ooni accessoiresOoni accessoires
          • Vonken houtovens accessoires
        • AanmakenAanmaken
        • Onderhoud & ReinigingOnderhoud & Reiniging
        • BBQ BoekenBBQ Boeken
        • GereedschapGereedschap
        • KledingKleding
        • GietijzerGietijzer
        • RoostersRoosters
        • Messen, houders & snijplankenMessen, houders & snijplanken
        • BBQ schortenBBQ schorten
        • Pizza & bakkenPizza & bakken
        • ThermometersThermometers
        • Spit en rotisserieSpit en rotisserie
        • ProductbundelsProductbundels
        • Bekijk de nieuwste productenBekijk de nieuwste producten
        • De Ultieme ReeksDe Ultieme Reeks
    • Houtskool & brandstofHoutskool & brandstofBrandstof voor jouw outdoor kookavontuur.
        • HoutskoolHoutskool
        • PelletsPellets
        • BrikettenBriketten
        • AanmakenAanmaken
        • RookhoutRookhout
        • De beste houtskool brandstof voor je kamadoDe beste houtskool brandstof voor je kamado
        • Toon alle houtskool, pellets & brikettenToon alle houtskool, pellets & briketten
        • Gevogelte accessoiresGevogelte accessoires
        • Pizza & bakkenPizza & bakken
        • RookhoutRookhout
        • SpareribsSpareribs
        • Spit en rotisserieSpit en rotisserie
        • Vis & schaal- schelpdierenVis & schaal- schelpdieren
        • Vlees accessoiresVlees accessoires
        • WokkenWokken
        • ProductbundelsProductbundels
        • Delicatessen assortimentDelicatessen assortiment
          • Cadeaubonnen
          • Alle cadeautips
          • De 20 leukste kerstcadeaus van 2024De 20 leukste kerstcadeaus van 2024
          • De leukste cadeau’s voor jouw favoriete BBQ-gerechtDe leukste cadeau’s voor jouw favoriete BBQ-gerecht
        • BuitenkansjesBuitenkansjes
    • FoodBekijk ons foodassortiment
    • Vlees & visVlees & vis
        • Alle Vlees & vis
          • Foodbox
          • Rundvlees
          • Varkensvlees
          • Lamsvlees
          • Gevogelte
          • BBQ vis
        • Sauzen & smaakmakersSauzen & smaakmakers
        • Meer over ons vleesassortimentMeer over ons vleesassortiment
        • FoodboxFoodbox
        • Sauzen
        • Rubs
        • Kruiden & Specerijen
        • Vlees
        • Olijfolie
        • Tafelzuren
        • Balsamico
        • Bruschetta & Dips
        • Truffel delicatessen
        • Deegwaren
        • Oosterse accessoires
        • Oosterse Sauzen
    • Recepten & tipsBekijk alle recepten
    • Recepten
          • Alle recepten & tips
          • Kamado recepten
          • Pellet grill recepten
          • OFYR recepten
          • Varken
          • Rund
          • Gevogelte
          • Lam
          • Wild
          • Groente
          • Vegetarisch
          • Schaal- & schelpdieren recepten
          • Vis
          • Deegwaren
          • Slow cooking
          • Spareribs
    • Keuzehulp
          • Vergelijking kamado merken
          • Welke maat kamado
          • Pellet grill accessoires
          • Kamado accessoires
          • 10 BBQ boeken die je niet mag missen
          • Hoe kies je de juiste BBQ rub?
          • Heb je nog tips voor een lekkere BBQ rub?
          • Keuzehulp & BBQ advies bij gebruik
          • Download de Ultieme Kamado Keuzegids
          • Download de Ultieme BBQ Keuzegids
    • Gebruik & onderhoud
        • Temperatuur regelen en controleren in de kamado
        • Kamado aansteken en op temperatuur houden
        • Help! Mijn gietijzeren rooster is geroest, hoe los ik dat op?
        • Vilt vervangen van de kamado
        • Caveman style: BBQ techniek uitgelegd
        • Roken op de kamado: BBQ techniek uitgelegd
        • Roken op de kamado: BBQ techniek uitgelegd
        • Keuzehulp & BBQ advies bij gebruik
        • Roken op de kamado: Welk rookhout moet ik kiezen?Roken op de kamado: Welk rookhout moet ik kiezen?
          • BBQ Ontdek Weken
          • Kamado Test & Taste Zaterdag
          • Meld je aan voor onze gratis kamado videocursus
          • Download de Ultieme Kamado Keuzegids
  • WorkshopsWorkshops
    • WorkshopsBekijk alle workshops
          • The Bastard Experience
          • BBQ Experience Workshop
          • Kamado Experience
          • Big Green Eggperience
          • OFYR Experience workshop
          • Bier & BBQ workshop
          • Agenda op basis van datum
          • Alle workshops bekijken
    • Masterclasses
          • Uit de Zee Masterclass
          • Zomer Experience
          • OFYR Masterclass
          • Lente Experience
          • Italië 2.0 🆕
          • American Classics
          • Chef’s Choice menu
          • Streetfood 3.0
          • Vlees 4.0
          • Agenda op basis van datum
          • Bekijk alle masterclasses
        • Nieuw: Italië 2.0Nieuw: Italië 2.0
    • Maatwerk / Privé workshops
        • BBQ privé-workshops
Bekijk account
Bekijk alle resultaten voor:
  • Categorieën
  • Blogs & Tips
  • Workshops
  • Producten
  • Bekijk alle gevonden producten voor
  • Recepten
  • Bekijk alle gevonden recepten voor
    Toegevoegd aan je winkelmand
    Wielenset (caster kit) 3x - Modular Outdoor Workspace - Big Green Egg
    Verder met bestellen
    Accessoires/Big Green Egg accessoires/Carbon steel grill wok Big Green Egg

    Carbon steel grill wok Big Green Egg

    Past perfect in de conveggtor basket

    Carbon Steel Grill Wok
    unnamed (3)
    Gewokte-mosselen-leonard-vierkant
    pad-thai-wok-bbq-recept-kamado-green-egg
    wokken-bbq-kamado
    aziatische-kip-rijstnoedels-vierkant
    Carbon Steel Grill Wok
    unnamed (3)
    Gewokte-mosselen-leonard-vierkant
    pad-thai-wok-bbq-recept-kamado-green-egg
    wokken-bbq-kamado
    aziatische-kip-rijstnoedels-vierkant

    1 van 6

    99,50

    Leverbaar met iets langere levertijd
    Haal 'm op in een van onze
    • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
    • Klanten geven ons een 9,2/10
    Big Green Egg accessoiresLivestreamWokken
    • Productinformatie
    • Gerelateerd

    De Big Green Egg is super veelzijdig en dat geldt ook voor wokken als kooktechniek, Met de Carbon Steel Grill Wok met bamboe spatel (inclusief) ben je helemaal van elke culinaire markt thuis. Dankzij de platte bodem staat hij op elk kookoppervlak stabiel. En je kunt hem heel eenvoudig in combinatie met de EGGspander gebruiken. De diameter is 40 cm, dus de wok is alleen geschikt voor een Big Green Egg large of groter. Ready to wok? Lees ook deze uitleg over het wokken op de BBQ.

    Je Carbon Steel Grill Wok inbranden

    Maak de wok voor het eerste gebruik schoon met een schuurspons met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Het laagje olie dat bij de productie is aangebracht ter bescherming tijdens de verzending, moet helemaal verwijderd worden. Droog de wok goed af met een theedoek.

    Stel de EGG in op 200-230°C, zet een convEGGtor Basket in de EGG en plaats de wok in de Basket. Sluit de deksel en laat de wok 10 tot 15 minuten opwarmen, of totdat hij donkerder van kleur wordt en eventueel achtergebleven olie uit de fabriek is weggebrand.

    Haal de wok uit de EGG om af te koelen. Maak de wok na het afkoelen nog een keer schoon met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Droog af met een theedoek en zet de wok weer in de EGG, zodat hij goed kan uitdrogen.

    Doe twee eetlepels plantaardige olie in de wok nadat hij is uitgedroogd. Laat de olie even opwarmen. Pak de wok op bij de handvatten met je EGGmitts of andere beschermende handschoenen en laat de olie door de wok draaien voor een gelijkmatige laag. Haal de wok van het vuur. Vouw een stuk keukenpapier een aantal maal dubbel en wrijf het met een tang door de hele wok, zodat de olie gelijkmatig verdeeld wordt.

    Zet de wok weer in de EGG om hem een paar minuten op te warmen. Haal de wok voorzichtig uit de EGG om af te laten koelen. De wok is nu klaar voor gebruik.

    Je wok schoonmaken en onderhouden

    Spoel de wok na elk gebruik af met warm water, ZONDER ZEEP. Verwijder aangebakken voedsel met een spons. Droog de wok helemaal af. Doe een paar druppels plantaardige olie in de wok en wrijf de olie over de hele wok met een stuk keukenpapier. De wok kan nu opgeborgen worden.

    Je wok op de juiste manier gebruiken

    Vul de vuurkorf voor 2/3 met houtskool en steek de houtskool in het midden aan. Zet je convEGGtor Basket in de EGG en stabiliseer de temperatuur van de EGG op 200°C.

    Doe een hete EGG nooit meteen helemaal open. Door je EGG te ‘burpen’ komt de lucht langzaam en veilig de koepel binnen, zodat oplaaiende vlammen niet aan de voorkant naar jou toe kunnen uitschieten. Til de deksel een paar centimeter op en wacht dan even, zodat je EGG kan burpen, voordat je de deksel helemaal optilt. Maak er een gewoonte van om je EGG te burpen, vooral als je kookt bij temperaturen boven de 150°C.

    Burp de EGG door de deksel langzaam op te tillen en zet vervolgens de wok in de convEGGtor Basket. Sluit de deksel en laat de wok enkele minuten opwarmen. Burp
    de EGG en til vervolgens langzaam de deksel op om bakolie aan de wok toe te voegen. Voor koken met een wok heb je maar weinig olie nodig. Gebruik een EGGmitt voor de hand waarin je de spatel houdt, en houd deze aan tijdens het koken. Sluit nu de onderste luchtregelaar totdat het koken met de wok klaar is.

    Roer de olie door de wok met de spatel. Voeg het voedsel toe wanneer de olie begint te roken. Blijf het voedsel roeren totdat het gaar is. Haal de wok voorzichtig uit de EGG en zet hem op een hittebestendig oppervlak.

    Sluit altijd de onderste luchtregelaar wanneer je langere tijd kookt met de deksel van de EGG open. Dit vermindert de kans op oplaaiende vlammen en voorkomt dat de houtskool teveel zuurstof krijgt. Sluit de deksel en open de onderste luchtregelaar en de rEGGulator een klein stukje voor wat luchtstroming als de houtskool te heet wordt.

    Artikelnummer: 665719120779

    Advies nodig? We hebben 10 chefs die je graag 7 dagen per week helpen!

    Open whatsapp

    Gerelateerdeproducten

    • Butcher Paper Big Green Egg

      Butcher Paper Big Green Egg

      • Behoud de bark van je vlees
      • Online op voorraad
      26,50 In winkelwagen
    • 2-delige Multi-Level Rack

      2-delige Multi-Level Rack (EGGspander) Big Green Egg

      • Online op voorraad
      185,00 Bekijk
    • rond-tekstbord-official-egghead-big-green-egg

      Rond tekstbord groen ‘Official EGGhead’ Big Green Egg

      • Online op voorraad
      12,50 In winkelwagen
    • 5-delige EGGspander Kit

      5-delige EGGspander kit Big Green Egg

      • Online op voorraad
      318,00 Bekijk
    • 3-Piece Accessory pack – Modular Outdoor Workspace

      3-Piece Accessory pack – Modular Outdoor Workspace

      • Handige tools voor je Big Green Egg buitenkeuken
      • Online op voorraad
      178,50 In winkelwagen
    • big-green-egg-flesopener

      Flesopener Big Green Egg

      • Cheers!
      • Online op voorraad
      4,50 In winkelwagen
    • Romper-Dream-Big-Big-Green-Egg-Bbq-Baby-Cadeau

      Romper Dream Big – Big Green Egg

      • Perfect kraamcadeau
      • Online op voorraad
      15,00 In winkelwagen
    • Wielenset / Caster Kit - Modular Outdoor Workspace

      Wielenset (caster kit) 3x – Modular Outdoor Workspace – Big Green Egg

      • Leverbaar met iets langere levertijd
      169,50 In winkelwagen

    Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

    365 dagen bedenktijd + gratis retour

    500+ BBQ's op voorraad

    Gratis bezorgd vanaf €30 in BE en NL

    Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

    BBQ's op afspraak geleverd

    9,2 uit ruim 8000 beoordelingen

    Shopping Secure gecertificeerd

    1000m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

    Onze unieke service

    Carbon steel grill wok Big Green Egg

    99,50

    Categorie Tuin

    Verkozen als beste webwinkel

    Wat zijn we trots op de Shopping Award als resultaat van het harde werken van het team en natuurlijk jullie support!

    Lees meer

    1 2 3 4 5
    9.2/10
    8565 reviews
    Prima ervaring.
    - Martien Zutphen

    Gratis & snelle levering België en Nederland gratis vanaf € 30. Accessoires voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden. BBQ's op afspraak geleverd.

    Persoonlijke service Loop gerust binnen voor advies in de grootste showroom of praat 7 dagen per week met ons via whatsapp, chat, mail of telefoon.

    Ruim 15 jaar professionele ervaring 30 inhouse chefkoks die écht verstand van BBQ hebben en er alles aan doen om jouw outdoor cooking adventure tot een succes te maken.

    Ga snel naar:
    • Contact
    • Vacatures
    • Het team
    • Showroom
    • Over ons
    • Testpanel

    Ontvang de beste recepten & tips in je inbox!

    We zullen je niet teveel e-mails sturen, dat vinden we zelf namelijk ook irritant :)

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Openingstijden showroom

    Leuven, BE

    Nu open gaat dicht om 17:30
    • woensdag10:30 - 17:30
    • donderdag10:30 - 17:30
    • vrijdag10:30 - 17:30
    • zaterdag10:30 - 17:30
    • zondaggesloten
    • maandaggesloten
    • dinsdaggesloten

    Roosendaal, NL

    Momenteel gesloten
    • woensdaggesloten
    • donderdag10:00 - 17:30
    • vrijdag10:00 - 17:30
    • zaterdag10:00 - 17:30
    • zondag10:00 - 17:30
    • maandag10:00 - 17:30
    • dinsdaggesloten

    Nunspeet, NL

    Nu open gaat dicht om 17:30
    • woensdag10:00 - 17:30
    • donderdag10:00 - 17:30
    • vrijdag10:00 - 17:30
    • zaterdag10:00 - 17:30
    • zondaggesloten
    • maandaggesloten
    • dinsdag10:00 - 17:30

    Blijf op de hoogte!

    • facebook
    • instagram
    • youtube

    Contact

    Pastorijstraat 7
    3020 Herent
    +32 16 930 137 +32 16 930 137 team@bbqexperiencecenter.be Heb je een klacht?

    Onze andere websites

  • NL bbqexperiencecenter.nl
  • © BBQ Experience Center. Home of BBQ. Alle prijzen incl BTW.     Algemene voorwaarden    Privacy    Start your own BXC

    Stel je vraag aan ons

    Meldingen