Brisket voorbereiden
Haal de brisket uit de verpakking en controleer op harde zenen. Snij deze samen met overtollig vet weg. Bewaar het vet voor een volgende keer. Rundvet is heerlijk van smaak en kun je nog prima gebruiken om door je eigen burgers te draaien bijvoorbeeld.

Meng zwarte peper met grof zeezout in 50/50 verhouding, of gebruik een standaard rub. Schat zelf in hoeveel je ongeveer nodig hebt voor de gehele brisket. Het is niet erg om meer te maken, je kan dit gemakkelijk bewaren voor je volgende brisket. Wrijf de brisket in gele mosterd en bestrooi vervolgens met het peper en zout mengsel óf met je eigen favoriete rub en laat even intrekken op kamertemperatuur.
Tip: de Killer Hogs – The TX Brisket rub is een favoriet!

Fire up the BBQ
Steek de barbecue aan en maak hem gereed voor indirect op lage temperatuur roken. Breng de barbecue naar een temperatuur van +/- 110 oC á 120 oC, plaats de rookhout chunks tussen de gloeiende kolen, een hitteschild en een rooster. Prik vervolgens een thermometer in het dikste deel de brisket en plaats hem op de barbecue. Rook de brisket nu zo’n 8 -12 uur of tot je een kerntemperatuur van 85 oC hebt bereikt.

Inpakken van de brisket
Heeft je brisket een kerntemperatuur van 85 oC bereikt, pak hem dan in met butcher paper. Aluminium folie kan ook, maar dan gaat een deel van die heerlijke bark die je hebt gecreëerd verloren. Dat zou zonde zijn toch?
Plaats de ingepakte brisket terug op de barbecue en breng naar een kerntemperatuur van 93 oC.