Een leuk recept waar de nadruk ligt op de voorbereiding, het daadwerkelijke bereiden is super makkelijk zodat je tijd over hebt.. om een wijntje te drinken met je gasten bijvoorbeeld!

Bereidingswijze

  • Bind de varkenshazen op en rub deze minimaal een uur van te voren met de Malabar Steak Rub.
  • Verwarm de Big Green Egg op 200 graden zonder conveggtor. Pel de sjalot en hak deze fijn samen met de champignons. Verwarm de plancha en spray deze in bakspray of een beetje olie. De plancha is verkrijgbaar in halve maan (past ook perfect in je conveggtor basket/eggspander) en een ronde plancha variant.
  • Fruit het fijngehakte mengsel aan tot het vocht helemaal verdampt is. Knijp in de tussentijd de gerookte gepofte knoflook uit de bol en voeg dit ook aan het fijngehakte mengsel toe. Breng dit op smaak met peper en een klein beetje zout en haal de pan van de Big Green Egg af. Meng hier het paneermeel doorheen en laat het afkoelen in de koelkast.
  • Breng de Big Green Egg met gietijzeren rooster naar de 250 graden. Haal de overtollige marinade van het vlees af en smeer deze in met olijfolie. Grill de varkenshazen kort maar krachtig. Pas wel op dat het niet verbrand en zeker niet gaat garen aan de binnenkant. Koel deze direct terug in de koelkast.
  • Zodra deze koud is leg je de helft van de serranoham dakpansgewijs op een ruim stuk plasticfolie (gebruik 3 lagen om het niet meer statisch te laten zijn). Smeer onderin de helft van het champignon mengsel en leg hierin 1 varkenshaas en rol deze strak op. Doe dit ook met de andere varkenshaas. Leg het bladerdeeg op je snijplank en wikkel hier de varkenshaas strak in op. Snijd het overtollige deeg weg en herhaal dit ook met de andere varkenshaas.

Afbakken: Verwarm de Big Green Egg met conveggtor naar 200 graden. Leg de wellington op de baking pan. Splits een ei en bewaar het eigeel. Smeer hiermee de wellington in en steek de kern temperatuur meter in het midden van de kleinste wellington. Bak deze in circa 45 minuten goudbruin totdat de thermometer gaat piepen. Deze hebben we ingesteld op 65 graden. Snijd de welington meteen aan serveer hem.

Tip! Het hele inrol proces kan je makkelijk 12 uur op voorhand maken zodat de wellington al klaarligt.

Ingrediënten

  • 2 stuks varkenshaas a 200 gram

  • 500 gram kastanje champignons

  • 1 grote sjalot

  • 1 bol gepofte knoflook

  • 4 eetlepels paneermeel

  • 150 gram serranoham, dik gesneden

  • 1 ei

  • Bladerdeeg

Benodigdheden

  • Project Smoke Malabar Steak Rub

  • Kern temperatuurmeter

  • Bindtouw

  • Gietijzeren plancha

  • Gietijzeren rooster

  • Grid lifter

  • Conveggtor

  • Conveggtor basket

  • Pincet

  • Plasic folie

Boy Tak

Geschreven door:

Boy’s passie is ontstaan in zijn jarenlange horeca ervaring. Nu zet hij zijn kennis & kunde om jouw gerechten op een steeds hoger niveau te krijgen en je mee te nemen in zijn belevingswereld.

Bekijk team BBQ