Bij ons op kantoor wordt er altijd geëxperimenteerd met verschillende tosti's en de pizza tosti valt dan ook goed in de smaak. Daarom delen we dit recept met jullie. De pizza tosti is lekker op een feestje, bij een borrel, als tussendoor, als comfortfood op bijvoorbeeld de zaterdagavond én... de kinderen zijn er dol op. Dus trek je schort aan en laten we aan de slag gaan!

Voorbereiding

Tijd om te genieten van een heerlijke lunch op je kamado! Maak hem gereed door hem op te warmen tot een temperatuur tussen de 150-170 graden Celsius met directe hitte. Zet de gietijzeren plancha bovenin het multilevel systeem met de skillet er bovenop, zodat het op temperatuur kan komen.

Terwijl je wacht tot je BBQ warm is, is het tijd om het brood, de salami, de rode ui en de knoflook klaar te maken. Snij de knoflook fijn en meng hem samen met een flinke scheut olijfolie in een kleine schaal.

De pizza tosti

Neem twee boterhammen en kwast de bovenkant in met wat van de knoflookolie. Draai hierna de boterhammen om en voorzie beide van een goede laag van de pizzasaus. Strooi hier wat Italiaanse kruiden over en peper en zout naar smaak. De jong belegen kaas gaat op één van de boterhammen gevolgd door een beetje rode ui. Breng de mozzarella rijkelijk aan en beleg deze met de plakjes salami en blaadjes van het basilicum. Voeg nog een dunne laag jong belegen kaas toe en leg de andere boterham er bovenop. De pizza tosti is nu gereed om gegrild te worden, maar je kunt natuurlijk altijd eerst een voorraadje maken.

Grillen op de BBQ

Haal met je handschoenen de skillet van de plancha en zorg dat deze met de geribbelde kant bovenop ligt. Leg twee pizza tosti’s op de plancha en plaats de skillet er bovenop. Bij een skillet met handvat kun je er voor zorgen dat deze goed stabiel op de tosti’s blijft liggen door het uiteinde van het handvat te laten steunen op het handvat van je multilevel systeem. Je kunt er ook een rookhout chunk onder plaatsen.

Sluit hierna de kamado en controleer na een paar minuten of de tosti’s gekeerd kunnen worden. Is de onderzijde goudbruin gekleurd met mooie grillstrepen, dan is dat het perfecte moment om ze te keren. Gebruik hiervoor een tang. Na ook de andere zijde mooi te hebben gegrild zijn ze klaar om te serveren.

Eet je tosti’s graag met een beetje saus, dan adviseren we je bij deze variant wat knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Tip: Deze producten kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht

    Pizza cutter mes Smokin’ Flavours

    Cut, slice & eat

  • Uitverkocht

    RVS tang Smokin’ Flavours

    Turn it like a pro

  • Uitverkocht

    Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    Brush it like a pro

  • Uitverkocht

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Slice it up!!

Ingrediënten

  • 1 Ongesneden desem oerbrood

  • Bertolli pizzasaus, 180 gram

  • Peper/zout

  • Verse basilicum

  • Salami, 250 gram

  • Rode ui, 1 stuk

  • Knoflook, 1 teen

  • Olijfolie

  • Italiaanse kruiden

  • Geraspte mozzarella, 150 gram

  • Geraspte jong belegen kaas, 150 gram

Benodigdheden

Matthijs Kannekens

Geschreven door:

Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

Bekijk team BBQ