Pad thai is een van de bekendste Thaise noedelgerechten. Het heeft een mooie balans van zoet, zuur, bitter en zout waardoor bijna iedereen er gek op is. Waar in Thailand je het ook eet, het zal altijd net iets anders smaken. Varieer er ook mee en vervang de kip bijvoorbeeld eens door garnalen.

Voorbereiding

Breng de kamado, zonder accessoires, naar een temperatuur van 220 °C. Week intussen de rijstnoedels ca. 15 minuten in ruim warm water. Giet de noedels af, spoel met koud water na en laat ze uitlekken. Roer, voor de marinade, de maïzena en de sojasaus in een kom los. Snijd de kipdijfilets in stukjes en meng ze door de marinade. Laat ca. 10 minuten marineren.

Los voor de saus de tamarindepasta in 150 ml warm water op en meng hier de chilisaus en de basterdsuiker door. Pel de knoflook en hak het teentje fijn. Verwijder het steeltje en het zaad van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander en hak ze grof. Hak de pinda’s grof en snijd de limoen in partjes.

Plaats de wok in de BBQ

Plaats de wokhouder of het rvs-rooster in de kamado en hang hier de wok in of zet hem op het rooster. Verwarm de wok ca. 3 minuten voor. Voeg de arachideolie, de knoflook en de chilipeper aan de wok toe en roerbak ca. 1 minuut. Meng de kipstukjes erdoor en roerbak 2-3 minuten totdat de kip gaar is. Schep de noedels erdoor, roerbak 30 seconden en blus af met de vissaus. Schep de saus door de pad thai, voeg de taugé toe en roerbak nog zo’n 10 seconden. Open de deksel steeds in twee stappen, de kans op een backdraft is groot.

Serveren

Haal de wok uit de kamado en schep de pad thai in een schaal. Bestrooi met de lente-ui, de koriander, de pinda’s en eventueel de affilla cress als je die gebruikt. Serveer de partjes limoen erbij om over de pad thai uit te knijpen.

Verschillende wok accessoires

Tegenwoordig zijn er wokpannen in vele vormen en maten en van verschillende materialen verkrijgbaar. Een carbon wok werkt super snel en fijn, deze is er bijvoorbeeld van The Bastard en Big Green Egg. Bekijk alle wok accessoires. Doordat het materiaal zo dun is, neemt het heel snel en makkelijk de hitte op, om deze vervolgens gelijkmatig te verdelen. Bij de aanschaf van een wok moet je er rekening mee houden hoe je deze in de kamado plaatst. Sommige merken hebben een speciale wokhouder in het assortiment, andere werken met een standaard voor op je rooster. Je kunt de wok ook gewoon op het rvs-rooster zelf plaatsen. Koop in het laatste geval een wok met een platte bodem, zodat deze stabiel op je rooster staat. De accessoires zijn aardig tussen de merken uit te wisselen (een wok van merk A past ook al snel in merk B).

Dit recept komt uit Het ultieme kamado boek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het complete boek met 90 recepten! Wanneer je een kamado thuis hebt staan of er een aan wilt schaffen is dit hét boek wat je in huis moet hebben. Geschreven door Zowie Tak, bekend van onze workshops en livestreams! Alle beschikbare kennis heeft hij gebundeld in dit boek binnen een prettige hoofdstuk indeling per accessoire. Je gaat van start met informatie over de kamado (maatkeuze, onderhoud, aansteken, gebruik) en gaat vervolgens aan de slag met 90 geweldige recepten met behulp van je hitteschild, gietijzeren rooster, skillet, pizzasteen, dutch oven, spit, wok, enzovoort.

Lees meer over Het ultieme kamado boek & koop direct in de webshop

 

Dit recept maakt onderdeel uit van een livestream

Niet mokken, lekker wokken 🥘! Dat gaan we vanavond doen tijdens de livestream. De wok is een ontzettend gaaf accessoire waarmee we diverse recepten en technieken laten zien. Pad thai uit Thailand 🇹🇭, Vongole uit Italië 🇮🇹, Mac & Cheese uit USA 🇺🇸 en een supersnelle Aziatische wok 🇱🇦.

Op hoog vuur snel werken met verse ingrediënten: dat is wokken. Maar waar let je op bij aanschaf van een wok, en hoe onderhoud je hem? Dat komt aan bod, naast een aantal snelle bereidingen die vooral geïnspireerd zijn op de Aziatische keuken.

Bekijk de volledige livestream op Youtube en abonneer je op ons kanaal!

Zowie Tak

Geschreven door:

Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

Bekijk team BBQ