Soms kan het voor komen dat je nog wat left-overs hebt liggen. Wat bacon van de burgers van gisteren en wat pulled pork van de dag ervoor. Niet weggooien! Want daar kan je nog heerlijke gerechten mee maken. Zo ook deze kipfilet gevuld met pulled pork bijvoorbeeld. Makkelijk, snel en super lekker! Disclaimer: Dit recept hóéft niet met left-overs natuurlijk.

De kipfilets vullen

Snijd de kipfilets vanaf de lange zijde in maar snijd ze niet helemaal door. Klap de filets open en leg er per kipfilet ongeveer 80-100 gram pulled pork op. Rol de kipfilets op en bestrooi met de rub. Leg een stuk vershoudfolie op je werkblad en leg hier 4 plakken bacon per kipfilet op. Laat ze iets overlappen. Leg de kipfilets op de bacon en rol ze strak op in de bacon en folie. Laat ze even rusten.

De salade voorbereiden

Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd ongeveer 10 kleine augurken in plakjes en de witte ui in dunne halve ringen. Meng in een kom de mayonaise, mosterd, olijfolie, 2 tl augurkensap en oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe.

De barbecue aansteken

Bereid je barbecue voor op indirect garen en breng hem naar 120 graden. Leg op de directe helft van de barbecue een half geperforeerd rooster. Haal de kipfilets uit de folie en bestrooi ze met de rub. Gaar de kip op de indirecte kant ongeveer een uur of tot de kerntemperatuur 72 graden is. Meet dit met een kernthermometer. Lak ze nog even af met de Sweet Baby Ray saus als de kipfilets een kerntemperatuur hebben van zo’n 65 graden. Herhaal dit een keer of twee tot de filets de juiste garing hebben.
Besprenkel de aardappelparten met wat olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en knoflookpoeder. Leg de parten op het geperforeerde rooster. Draai de aardappel regelmatig. Bestrooi met zeezout als je ze van de barbecue haalt.

Het gerecht serveren

Meng de gesneden spitskool met de augurk en witte ui. Giet daarna de dressing erbij en meng goed door elkaar. Doe de salade in een schaal.

Haal de kipfilets van de barbecue en serveer op borden met de krokant gebakken aardappelpartjes. Heb je nog wat van de dressing over? Serveer dit er dan lekker bij. Geniet ervan!

Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ