Je hebt ze waarschijnlijk al eens voorbij zien komen op Amerikaanse BBQ-pagina's op Instagram: de Cheetos chicken wings. Ben je benieuwd hoe je ze zelf kunt maken? Zorg dat je voldoende keukenpapier bij de hand hebt, want deze plakkerige vleugels eet je zo uit het vuistje!

Smash it

De BBQ is opgestookt en staat op 170 graden, tijd om te beginnen met de voorbereidingen voor deze overheerlijke maaltijd. Als je een kamado gebruikt, plaats dan nu de heat deflector.

We nemen een ziplock zak en doen hier de cheetos in, tijd om te smashen! Met onze handen of door gebruik van een deegroller veranderen we de Cheetos in een fijne pulp. Voeg wat BBQ rub toe aan de pulp voor extra smaak en meng het goed door elkaar.

Tip: Deze producten kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht

    RVS tang Smokin’ Flavours

    Turn it like a pro

  • Uitverkocht

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Slice it up!!

  • Uitverkochtthermapen-one-zwart

    Thermapen One

    Dé must have thermometer

Dip it!

Vervolgens smeren we de kippenvleugels in met olijfolie en doen ze een voor een in de Cheetos mix. Zorg dat elke vleugel goed bedekt is met de knapperige en smaakvolle coating.

Leg de gepaneerde kippenvleugels bij indirecte hitte in de BBQ en laat ze tot een kerntemperatuur van 72 graden gaar worden. Dit zorgt ervoor dat de vleugels nog sappig en heerlijk zijn.

Serveer de cheetos gepaneerde kippenvleugels direct of gebruik ze op een borrelplank. Geniet van de combinatie van knapperige Cheetos en sappige kippenvleugels. Een feestje voor je smaakpapillen!

Ingrediënten

  • Kippenvleugels, 500 gram

  • Cheetos, 60 gram

  • Je favoriete BBQ rub

  • Olijfolie, 10ml

Benodigdheden

  • Zip-lock zak

  • BBQ Tang

  • Hitte schild voor de kamado

  • Bekken, 2 stuks

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ